Home

Achtergrond 520 x bekeken

Pierre Nijsen

Pierre Nijsen, voormalig directeur van Nijsen/Granico, is winnaar van De Molenaar Award 2008.

Pierre Nijsen ontving de Molenaar Award 2008 uit handen van juryvoorzitter prof.dr.ir. Aalt Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van Wageningen UR. De Molenaar Award 2008 werd uitgereikt op de relatiedag van vakblad De Molenaar op 12 juni 2008. Vakblad De Molenaar is organisator van de prijs.

Pierre Nijsen nam in april 2008 afscheid van diervoederbedrijf Nijsen/Granico in Veulen, waaraan hij bijna 40 jaar leiding gaf.

Juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen prees Pierre Nijsen met de volgende woorden: „Pierre Nijsen heeft met zijn onderneming Nijsen/Granico een bedrijf neergezet dat in de sector zijn gelijke niet kent. Nijsen/Granico wordt als bedrijf gewaardeerd om de bedrijfsformule, maar ook vanwege de technische ontwikkelingen in het bedrijf. Een grondstof maken uit een restproduct is geen sinecure. Nijsen heeft dat proces echter tot in detail in de vingers. Dit blijkt ook in de fabriek die in 2006 in gebruik is genomen. Niet voor niets draagt het bedrijf de slogan ‘Food for feed, feed for food’. De ondernemer Nijsen is echter allerminst bedrijfsblind. Hij heeft zich de afgelopen jaren onder andere sterk gemaakt voor productveiligheid in de sector en in de keten. Daarbij heeft hij ook oog voor het krachtenveld waarin zijn bedrijf opereert. De aandacht van Nijsen beperkt zich niet tot de sectorgenoten, ook de consument is nadrukkelijk in beeld bij de ondernemer. Nijsen toont zich maatschappelijk betrokken middels diverse bestuursfuncties binnen en buiten de diervoedersector. Als ondernemer en bestuurder geniet Nijsen respect en waardering van de sector. Het is vanwege deze verdiensten dat de jury van mening is dat Pierre Nijsen met ere De Molenaar Award 2008 toekomt.”

De beide andere genomineerden voor de prijs, Piet van der Aar en Machiel Blok, delen de tweede prijs.

• De vorige winnaar (Molenaar Award 2006): Henk de Heus

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.