Home

Achtergrond 183 x bekeken

Phytopdrip op Brassica tour 2008 in Fijnaart

Aan de 70 à 80 op de Brassicatour afgekomen 'fans', presenteerde Rijk Zwaan afgelopen vrijdag in Fijnaart haar planningsprogramma bloemkool.

Syngenta zag diverse mogelijkheden voor de toepassing van Phytodrip. Het verschil met al bestaande planningsprogramma’s voor bloemkool is dat er achter het programma van Rijk Zwaan een database schuil gaat met daarin de rassen met het gemiddelde aantal groeidagen. Die zijn overigens desgewenst aan te passen, omdat hierin verschillen kunnen zitten tussen de diverse regio’s in Nederland.

De door Syngenta ondersteunde techniek van Phytodrip werkt met optische controle met behulp van laserstralen, zodat tijdens de toepassing te controleren is of elke cel ook daadwerkelijk behandeld is. Ook wil Syngenta gaan werken met ‘markers’, zodat ook achteraf nog zichtbaar is te maken of een zaadje behandeld is of niet. Dat gaat met een onzichtbare signaalkleur die volgens een bepaalde techniek dan weer zichtbaar te maken is.

Syngenta ziet mogelijkheden voor de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, maar ook (micro)meststoffen en biologische preparaten met parasitaire schimmels of aaltjes. Ook combinaties behoren tot de mogelijkheden. Een en ander kan worden aangepast aan de wensen van een teler en er kan worden ingespeeld op de weersomstandigheden. Een voordeel is ook dat (in beperkte mate) ‘last minute’ bestellingen mogelijk worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.