Home

Achtergrond 154 x bekeken

Peru gaat geïsoleerd levende indianen beschermen

Peru gaat maatregelen nemen ter bescherming van een geïsoleerd levende groep indianen in het grensgebied met Brazilië.

Dat heeft een regeringsfunctionaris laten weten, aldus het Peruaanse persbureau Andina. Ronald Ibarra, hoofd inheemse volken van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, zei dat de Peruaanse overheid de indianen een gebied ter beschikking zou kunnen stellen. Daar zouden controleposten ingericht kunnen worden, die moeten helpen voorkomen dat buitenstaanders het gebied binnendringen.

Vorige week plaatste Survival International, een organisatie die zich inzet voor bedreigde inheemse volken, op haar website foto's van de in het grensgebied van Brazilië en Peru geïsoleerd levende stam. Met rood pigment beschilderde stamleden staan op de foto's naast rieten hutjes in een open plek in het bos. Een paar mensen richt pijl en boog op een vliegtuigje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.