Home

Achtergrond 513 x bekeken 2 reacties

Patat verkopen in Zwitserland valt nog niet mee

Normaal gesproken staat hij bij de Brabanthallen in Den Bosch, maar deze maand is patatbakker Gabriël Stekelenburg met zijn witte verkoopkar te vinden in Interlaken.

Op de Oranjecamping doet de 35-jarige Bosschenaar tijdens het Europees kampioenschap voetbal uitstekende zaken. ,,Ik verdien hier op een dag net zoveel als tijdens een groot evenement in Nederland. Wat mij betreft gaan we vanaf volgende week door in Wenen.''

,,Mijn werkdag begint hier meestal rond half elf'', legt Gabriël uit. ,,Dan ruimen mijn medewerkers en ik de rotzooi van de vorige dag op en vervangen het vet. Om twee uur gaan we open en om twee uur 's nachts sluiten we weer.''

Het was nog een heel gedoe om de patatkraam van de Brabander de camping op te krijgen. Stekelenburg: ,,Zwitserland is geen lid van de Europese Unie. Er is daarom geen vrij verkeer van goederen mogelijk, er mag niets zomaar worden geïmporteerd. Door alle ingewikkelde regels wilde ik twee weken voor de start van het toernooi afzien van het project. De organisatie van de camping heeft op het laatst een oplossing gevonden. Ik word nu ingehuurd door de Zwitserse eigenaar van de camping. Hij koopt het voedsel in en krijgt een deel van de opbrengst.''

De noodgedwongen omslachtige manier van werken leidde vorige week tot problemen. ,,De frikadellen en kroketten die we vanuit Nederland hadden meegenomen, waren op. Omdat de vrachtwagen bij de grens problemen had, liet de nieuwe lading vijf dagen lang op zich wachten. Gelukkig hebben we met de friet minder problemen, die is gewoon afkomstig uit Zwitserland.''

Even verderop staat op de camping in Interlaken ook een Zwitserse patatkraam. ,,Maar de meeste mensen vinden mijn patat lekkerder, ik bak de frietjes wat langer door'', zegt Gabriël.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Roger Adolfsen

  Het is helemaal niet moeilijk om met een Nederlandse Patatkraam hier naar Zwitserland te komen en Nederlandse snacks te verkopen als je de regels van het land inhoud. We hadden hier tijdens het EK verschillende Nederlandse Snack Ondernemers die helemaal geen problemen hadden, op verlangen kan ik u die namen van die Ondernemers geven.

  Dat meneer Stekelenburg hier in Zwitserland problemen had lag kompleet aan de Oranje Camping en meneer Stekelenburg zelf en dat weet hij zelf heel er goed dus sprookjes in de wereld zetten kan iedereen

 • no-profile-image

  Roger Adolfsen

  Het is helemaal niet moeilijk om met een Nederlandse Patatkraam hier naar Zwitserland te komen en Nederlandse snacks te verkopen als je de regels van het land inhoud. We hadden hier tijdens het EK verschillende Nederlandse Snack Ondernemers die helemaal geen problemen hadden, op verlangen kan ik u die namen van die Ondernemers geven.

  Dat meneer Stekelenburg hier in Zwitserland problemen had lag kompleet aan de Oranje Camping en meneer Stekelenburg zelf en dat weet hij zelf heel er goed dus sprookjes in de wereld zetten kan iedereen

Of registreer je om te kunnen reageren.