Home

Achtergrond 155 x bekeken

Paddenoverstekers helpen ook dronken fietser

Vrijwilligers in Delft en omgeving hebben dit voorjaar niet alleen 4069 padden, bruine kikkers en watersalamanders, maar ook een dronken fietser op weg geholpen.

Speurend naar amfibieën die op weg naar vijvers en sloten hulp nodig hadden bij het sneller oversteken van polderwegen, troffen de paddenoverzetters in een sloot een beschonken fietser aan die zonder hulp zeker zou zijn verdronken. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) zondag bij de terugblik op een van de langste overzetperioden van de afgelopen jaren. Met hun ervaringen pleiten ze nu voor maatregelen aan de Delftse Kerkpolderweg, een geliefde sluiproute naar snelweg A4. ,,De automobilisten daar hebben totaal geen binding met het gebied en zetten voortdurend de afzetting weg.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.