Home

Achtergrond 4 reacties

Paarden in Roemenië afgemaakt met hooivorken

Woedende Roemenen hebben in de nacht van maandag op dinsdag met hooivorken vier paarden doodgestoken die hun gras opaten.

Acht andere paarden raakten gewond. Dat meldde de televisiezender PRO TV dinsdag. De dieren behoorden toe aan zigeuners. Volgens de inwoners van het dorp Deda Bistra zorgen de zigeuners al maanden voor problemen, omdat ze hun paarden loslaten op grasland dat bedoeld is voor de koeien in het dorp. Ook akkers met maïs en luzerne zijn niet veilig. De zigeuners weigeren de dieren vast te zetten of achter een omheining te houden.

Klachten die door de dorpelingen werden ingediend bij de politie en de gemeente hadden geen resultaat. Daarom besloten de dorpelingen het heft in eigen handen te nemen. De zigeuners zijn woedend over de slachtpartij onder hun paarden, vaak hun enige vorm van transport en daarmee bron van inkomen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Martin

  Waarom reageert hier wakker dier of de pvdd niet?? Ben benieuwd wat ze hierop voor een reactie hebben en welke maatregelen ze gaan nemen.

 • no-profile-image

  Dirk

  iets voor thieme

 • no-profile-image

  Tine

  Toch verschrikkelijk dat de dorpelingen hun woede gekoeld hebben op onschuldige paarden die op een vreselijke en pijnlijke manier afgemaakt zijn.

 • no-profile-image

  juppie

  eigen schuld dikke bult.

Of registreer je om te kunnen reageren.