Home

Achtergrond 175 x bekeken

PT nog niet akkoord over klimaatconvenant

Het Productschap Tuinbouw zegt nog onzeker te zijn over de mogelijke ondertekening van het klimaatconvenant Schoon en Zuinig komende dinsdag.

"Op een aantal punten lopen nog discussies met het ministerie van LNV", zegt een woordvoerder. Eerder werd uitgegaan van de ondertekeningsdatum 6 juni. Op welke punten verschil van mening is, wil het PT in deze fase niet zeggen.

De afgelopen maanden heeft landbouwminister Verburg met organisaties uit de land- en tuinbouw onderhandeld over het convenant. Hierin spreken partijen af welke maatregelen zij nemen om klimaatverandering tegen te gaan.

Dinsdag wil LNV met meerdere partijen een convenant ondertekenen. In januari bij de uitreiking van het jaarplan Kas als energiebron roemde minister Jacqueline Cramer van Vrom de tuinbouw om haar poging minder fossiele brandstoffen te gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.