Home

Achtergrond

Overname Haluco wisselend ontvangen

Telers reageren verschillend op het meerderheidsbelang dat het Ierse Total Produce heeft genomen in Haluco.

Dat blijkt uit de poll van het Weekblad Groenten en Fruit van afgelopen week. De vraag die aan bezoekers van de website werd gesteld was of het bedreigend is dat de Nederlandse groentehandel steeds meer in buitenlandse handen komt.

Bijna 40 procent van de stemmers op de poll vindt dat internationalisering van de handel nu eenmaal een feit is terwijl bijna 20 procent vindt dat er meer van dit soort overnames zouden moeten zijn, vanwege betere afzetkansen.

Ruim 19 procent verwacht dat de belangen van de telers door de overname in het geding komen en ten slotte denkt 22 procent dat er voor telers weinig verschil zal zijn.

Stem op de poll van deze week

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.