Home

Achtergrond 189 x bekeken

Oranjefans helpen bierbrouwer aan record

De Zwitserse bierbrouwer Feldschlösschen heeft tijdens het EK voetbal 20 procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar.

Met dank aan de tienduizenden Oranjefans, zo liet de brouwer vandaag weten. Feldschlösschen, een dochteronderneming van toernooisponsor Carlsberg, had rekening gehouden met een stijging van 15 procent. De brouwer moest uiteindelijk vijf miljoen liter extra bier aanleveren bij de stadions en fanzones van het EK.

De grote baas van Feldschlösschen, Thomas Amstutz, dankte in een reactie de "fantastische'' Nederlandse fans. Zij waren volgens Amstutz de grote aanjagers van het toernooi, dat tegenslag kende door de vroege uitschakeling van gastland Zwitserland en het slechte weer. De tap stond het langste open tijdens de kwartfinale zaterdag tussen het Nederlands elftal en Rusland. In Basel dronken de 100.000 Oranjefans en enkele duizenden Russen 200.000 liter bier weg. Dat was door veertig trucks (18 ton per stuk) naar Basel vervoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.