Home

Achtergrond 217 x bekeken

Oranje ballen voor Schuitema

Voorzitter Wyno Zwanenburg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders overhandigt woordvoerster Dieuwertje ten Feld van supermarktconcern Schuitema twee oranje ballen om aandacht te vragen voor de investeringen in apparatuur voor verdoofd castreren.

Het lukt de varkenshouders en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) al een maand niet hierover afspraken te maken. Foto Wil Groenhuijsen

Actievoerders liepen met spandoeken richting het Albert Heij- hoofdkantoor in Zaandam. LTO en NVV vroegen in een gezamenlijke actie bij de hoofdkantoren in Zaandam en Amersfoort aandacht voor de problemen met de financiering van het verdoofd castreren. Foto LTO

Annechien ten Have overhandigt twee oranje ballen tijdens de protestactie bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. Foto LTO

De actievoerders hebben zich verzameld in de hal van het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaamdam. Ze vragen aandacht voor de investeringen in apparatuur voor verdoofd castreren. Foto LTO<>

Bij een brand bij een pluimveehouder in het Limburgse Castenray zijn vanochtend 60.000 legkippen omgekomen. De brand bij het bedrijf aan de Horsterweg werd rond kwart voor acht ontdekt. De brandweer had het vuur na ruim een uur onder controle. Er zijn geen mensen gewond geraakt. De pluimveestal van 100 bij 25 meter brandde volledig uit. De oorzaak is nog niet bekend. Foto fbf.nl

Buurman Jean Indebraek helpt melkveehouder Jo Pinkers in het Limburgse Gulpen met het inkuilen van de tweede snede gras. De eerste snede heeft Pinkers een maand geleden binnengehaald. "Door het natte weer in de afgelopen periode zit er een lange tijd tussen de eerste en tweede snede. Desondanks is de opbrengst goed", laat Pinkers weten. Foto Twan Wiermans

Scholieren spuiten in Uithuizen de aardappelopslag dood in een perceel wortelen van Jan Willem Bakker. Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.