Home

Achtergrond 178 x bekeken

Opkomst laag in Zimbabwe

De opkomst vandaag bij de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Zimbabwe is niet groot.

Dat meldden internationale mediaorganisaties. De huidige president Robert Mugabe is de enige kandidaat nadat oppositieleider Morgan Tsvangirai zich had teruggetrokken wegens de gewelddadige campagne tegen zijn aanhang.

Het hoofd van de Afrikaanse waarnemersmissie Marwick Khumalo verklaarde tegenover de BBC "een zeer lage opkomst te verwachten''. Volgens getuigen gaan milities die loyaal aan Mugabe zijn in de buitenwijken van de hoofdstad Harare van deur tot deur om mensen te dwingen te gaan stemmen.

De eerste ronde werd op 29 maart gewonnen door MDC-leider Tsvangirai. De Europese Unie kwalificeerde de verkiezing van vrijdag als een "komedie'' en volgende week wordt in de VN-Veiligheidsraad gesproken over nieuwe sancties tegen Zimbawe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.