Home

Achtergrond 205 x bekeken

Ook WKK-problemen in Koekoekspolder, Limburg en Brabant

Glastuinders dreigen nu ook in de Koekoekspolder, Limburg en in Oost- en West-Brabant geen WKK-stroom meer te kunnen terugleveren aan het net.

Dat blijkt uit een brief van LTO Glaskracht Nederland aan de Tweede Kamer. In de Koekoekspolder kregen glastuinders van netbeheerder Essent Netwerk te horen dat zij tot twee jaar moeten wachten op aansluiting en transport van hun WKK-stroom. Vergelijkbare situaties doen zich volgens LTO Glaskracht voor in andere delen van het net van Essent Netwerk, zoals in Limburg, Oost- en West-Brabant.

Doordat glastuinders al hebben geïnvesteerd in modernisering en uitbreiding van hun bedrijf komen zij door de huidige gasprijsstijgingen acuut in de problemen als zij het zonder verkoop van WKK-stroom moeten doen, waarschuwt LTO Glaskracht. De bedrijven krijgen zonder WKK geen financiering van hun bank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.