Home

Achtergrond

Onweersbuien zorgen voor problemen

De onweers- en regenbuien die maandagavond in Zeeland en Limburg voor grote overlast zorgden, trokken in de loop van de nacht over het noordwesten van het land.

Dat heeft het KNMI in de nacht van maandag op dinsdag gemeld. Aan het eind van de nacht kwamen er vanuit Duitsland nog wat nieuwe buien het land binnen ter hoogte van Overijssel en Gelderland, maar deze zullen aanzienlijk minder hevig zijn.

Bij de brandweer in Limburg kwamen gisteravond tientallen meldingen binnen over blikseminslagen. Als gevolg hiervan zaten honderden huishoudens tijdelijk zonder stroom. In Beek brak een schoorsteenbrand uit nadat de bliksem was ingeslagen. In Zeeland stroomde water in de Vlaketunnel bij Kruiningen en moest de brandweer uitrukken voor een kerktoren die door de bliksem was geraakt.
Zuid-Holland, Utrecht en de Veluwe hadden aan het eind van de avond, toen de buien over die provincies heen trokken, minder overlast van het weer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.