Home

Achtergrond

Onderzoek: merendeel Duitsers eet te weinig fruit

Ongeveer 60 procent van de Duitsers eet te weinig fruit.

Dat wordt vastgesteld in een door het landbouwministerie in Berlijn gepubliceerd rapport van het Max Rubner-Institut, dat voedingsonderzoek doet.

Vrouwen eten wel meer fruit dan mannen, gemiddeld 270 gram per dag. Mannen komen gemiddeld niet verder dan 222 gram. Bij elkaar blijft 65 procent onder de aanbevolen Duitse norm van 250 gram per dag. De consument eet in de wintermaanden (november-januari) meer fruit dan in de overige seizoen, blijkt verder uit het onderzoek.

Uit een andere Duitse studie blijkt dat Duitsers te weinig weten over de gezondheidswaarde van groente en fruit. In dit onderzoek deed bureau TNS onderzoek onder 20.000 Duitsers. Een derde van de onderzochten kon niets met de campagne 5 am Tag, die wordt uitgedragen door de Duitse overheid.

Die wil met de slogan stimuleren dat mensen vijf keer per dag een maaltijd of maaltijdcomponent nuttigen waarin groente en fruit verwerkt is. Vooral ouderen consumeren groente en fruit, meldt TNS.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.