Home

Achtergrond

Onderaardse wietplantage op Duits-Nederlandse grens

Een Duitse rechtbank heeft woensdag een 35-jarige man tot vijf jaar celstraf veroordeeld die een cannabisplantage onder de grond had aangelegd, vrijwel precies op de grens tussen Duitsland en Nederland.

In de onderaardse ruimte trof de politie meer dan driehonderd hennepplanten aan en ruim 16 kilo verkoopbare marihuana met een marktwaarde van 40.000 euro.

De plantage lag bij Kleef, niet ver van de Nederlandse grens bij Nijmegen. In het gebouw van een expeditiebedrijf waar vroeger de grenspost stond ontdekte een politiespeurhond een verborgen luik. Daaronder lag een helverlichte kelder waar de hennep werd verbouwd. De veroordeelde man loste met de drugsverkoop naar eigen zeggen zijn schulden af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.