Home

Achtergrond

Olieprijs naar nieuw record

De olieprijs heeft vandaag een nieuw record bereikt van 139,89 dollar per vat, ondanks berichten dat Saudi-Arabië de olieproductie wil verhogen om de hoge prijzen te drukken.

Het vorige record van 139,12 dollar per vat werd op 6 juni behaald. De olieprijs liep op onder invloed van een afzwakkende dollar. De dollar kwam onder druk te staan door een tegenvallend Amerikaans macrocijfer. Daarnaast stijgt de olieprijs door zorgen over tekorten en de instroom van grote hoeveelheden speculatief geld in de oliemarkt.

Eerder op de dag ging de olieprijs nog omlaag door uitspraken van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties. Hij zei afgelopen weekeinde dat Saudi-Arabië de olieproductie in juli met 200.000 vaten per dag gaat verhogen. Deze maand verhoogde Saudi-Arabië de dagelijkse productie al met 300.000 vaten (van 159 liter).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.