Home

Achtergrond

'Nuon en Essent niet tegen elkaar uitspelen'

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft dinsdag in haar ministerie de aandeelhouders van de energiebedrijven Essent en Nuon op het hart gedrukt "zich niet tegen elkaar te laten uitspelen.''

De aandelen van de bedrijven zijn in handen van provincies en gemeenten. Als gevolg van de zogeheten splitsingswet blijven de netwerken van de energiebedrijven in publieke handen, maar mag het "commerciële'' deel dat de energie levert, worden verkocht.

Volgens Van der Hoeven is het aantal energiebedrijven dat zich kan aandienen als koper "beperkt'', temeer doordat in de Europese Unie is afgesproken dat ongesplitste bedrijven geen gesplitste bedrijven mogen overnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.