Home

Achtergrond 2 reacties

Noord-Holland ondersteunt omschakeling naar biologisch

De provincie Noord-Holland subsidieert boeren die willen omschakelen naar biologische bedrijfsvoering.

Daartoe stelt de provincie 250.000 euro beschikbaar voor kleine en middelgrote ondernemingen.

De provincie streeft naar een verdubbeling van het aandeel biologische bedrijven in de Noord-Hollandse landbouw. In 2011 zou 7 procent van de productie biologisch moeten zijn.

De subsidie wordt toegekend naar gestelde prioriteit. Zo is het aantal om te schakelen hectares van groot belang maar ook de productgroep. De meest gewenste productgroepen zijn vollegrondsgroenten, akkerbouw en melkveehouderij.

Al sinds 2003 promoot de provincie door de campagne ‘Noordhollandsegrond’ biologische producten en het imago van de sector. Daarbij stond altijd de consument voorop. De biologische productie houdt echter de afgelopen twee jaar de vraag niet bij.

De provincie steunt de biologische landbouw ondanks twijfels in gangbare kringen over de productiecapaciteit. Gedeputeerde Jaap Bond: “gelukkig zien steeds meer mensen de voordelen van biologische producten en streekproducten.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Geeft straks iedere stad met een links gemeente bestuur ook nog subsidie aan biologische boeren ? Ik heb het die boeren wel te gunnen daar gaat het niet om maar deze subsidie kun je beter landelijk regelen lijkt mij

  • no-profile-image

    Rinie

    Proficiat. Op naar meer verantwoord en duurzaam produceren, voor zowel mens, dier als natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.