Home

Achtergrond 574 x bekeken

Nieuwe toelating voor Vertimec Gold

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden heeft in zijn vergadering van 25 juni besloten Vertimec Gold toe te laten.

Vertimec Gold, een nieuwe formulering op basis van abamectine, heeft een toelating gekregen in dezelfde gewassen als Vertimec (bedekte teelten van vruchtgroenten, sla, andijvie, radijs en bloemisterijgewassen). Daarnaast is Vertimec Gold toegelaten in de teelt van aardbeien, appels, peren en prei.

De nieuwe formulering heeft hetzelfde gehalte aan werkzame stof, maar een aantal hulpstoffen zijn vervangen door andere met een gunstiger toxicologisch en ecotoxicologisch profiel. Vertimec bestrijdt spint, larven van trips, larven van mineervliegen en bladvlooien. Tenslotte is de etikettering gunstiger geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.