Home

Achtergrond

Nieuw tomatenbedrijf in PrimAviera dichterbij

Afgelopen dinsdag is het masterplan van glastuinbouwgebied PrimAviera vrijwel geheel goedgekeurd door het college van B&W van de gemeente Haarlemmermeer.

PrimAviera is een grootschalige ontwikkelingslocatie voor de glastuinbouw in de Haarlemmermeer ter hoogte van Rijsenhout. Het masterplan, dat de uitgangspunten en randvoorwaarden voor het gebied bevat, gaat na het zomerreces naar de gemeenteraad. Wanneer deze ook haar goedkeuring verleent gaat artikel 19 in werking en kunnen daarna de bouwvergunningen worden verleend. De eerste beschikbare grond zal worden bebouwd met een grootschalig tomatenbedrijf van 44 hectare. De verwachting is dat eind van het jaar de eerste paal de grond in kan.

Volgens Michiel Cappendijk van Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland is de belangstelling voor het gebied groot. "Er zijn zo’n 40 geïnteresseerde partijen waarvan 10 heel serieus. Het gaat om zowel sierteelt- als groenteteeltbedrijven waarbij die laatste categorie vooral wil profiteren van de mogelijkheid tot grootschaligheid." Nu de eerste vergunningen dichterbij komen verwacht Cappendijk steeds meer concrete interesse.

Het totale gebied is circa 450 hectare groot. De reeds bestaande glastuinbouwgebieden in de omgeving van Rijsenhout en Burgerveen worden gereconstrueerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.