Home

Achtergrond 9 reacties

Nellie 23 geëerd als oudste melkgevende koe

De achttienjarige melkkoe Nellie 23 is winnares van de Duurzaamheidsprijs van LTO melkveehouderij.

De zwartbonte koe loopt rond op het bedrijf van de familie Koster in Kampen en geeft nog dagelijks dertien liter melk. Binnenkort hangt ook een afbeelding van haar aan de muur. Als prijs ontvangt de familie Koster namelijk een schilderij van de koe, gemaakt door Geke Steenmetz.

Namens Nellie heeft veehouder Berwoud Koster de eretitel ontvangen van voorzitter Siem-jan Schenk van de vakgroep LTO melkveehouderij. Nellie is overigens wel aan het eind van haar carrière. Ze is namelijk gust.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bartus

  he henk;
  jammer de volgende keer eerder opgeven, wij hadden ook een oudere mry koe in actie maar dan hoef je nog niet zon raar bericht te typen; beetje raar tegenover de winnaar !!!!

 • no-profile-image

  M.J. de Wolde

  Op 5 juli vindt het evenement Old en Antiek en Diek plaats in het centrum van Rouveen (13.00-17.00 uur). Hier zal de echte oudste nog melkgevende koe van Nederland gehuldigd worden (21 jaar oud). Let op de pers de komende tijd!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kan LTO zelfs dit niet goed organiseren ?

 • no-profile-image

  hans

  Toch vreemd dat deze gegevens niet simpel weg met een druk op de knop uit de centrale I&R-computer te halen is.
  Dan was tenminste de juiste koe gehuldigd.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  niet drachtig

  het is goed boerenn met ouwe koeien en jonge hennen

 • no-profile-image

  Dirk J.M. de Boer

  Uw blad wordt ook gelezen door niet land/veetelers of bollen kwekers, maar door burgers van om de hoek, daarginder weet u wel. Woorden als gust roept bij ons leken vraagtekens op.

  Ik denk dat in het bejaardenhuis voor koeien te Friesland ook nog wel een melkkoe zal rond lopen die melk geeft en op leeftijd is.

  zo een oude trouwe dame mag je ook een wel verdiende oude dag gunnen bij haar groep. En niet meteen denken aan de slagerij

 • no-profile-image

  Pierre

  wat is gust?

 • no-profile-image

  henk

  Toen wij in veeteelt lazen dat je de oudste nog melkgevende koe van Nederland kunt aanmelden bij LTO hebben wij direct gereageerd. Er werd ons meegedeeld dat de koe nog meegenomen zou worden in de lijst van oudste koeien van Nederland. Nu ik op de site van agd.nl lees dat de oudste koe slechts 18 jaar is dit heel wrang, want wat blijkt wij hebben een koe van 21 jaar en 1 maand die nog gewoon in de koppel melkkoeien loopt, en gewoon 2× per dag word gemolken. De reactie van de LTO telefoniste was: U was 2 dagen te laat met opgeven. Dus de oudste nog melkgevende koe van Nederland loopt heerlijk te grazen in Rouveen aan de Klaas Kloosterweg west 12b bij de familie Dunnink. Dit wilden wij toch even kwijt.

  Groeten ons (Henk, Grietje, Selene, Melanie en Amber Dunnink)

 • no-profile-image

  Hein

  Berwoud en Ellie, gefeliciteerd met jullie koe en troffee. Het is een prestatie, helaas mij nog niet gelukt. Zo dat lijkt mij een betere reactie.

  Groeten Hein en Wendy, van der Graaffmarke, je weet wel...

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.