Home

Achtergrond

Nederlandse scholieren erg tevreden over hun leven

Nederlandse scholieren zijn erg tevreden over hun leven.

Dat heeft de Universiteit Utrecht vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers uit Utrecht deden mee aan een groot internationaal onderzoek. Scholieren in de leeftijd van elf tot vijftien jaar in 41 West-Europese en Noord-Amerikaanse landen werden onder de loep genomen.

Volgens de onderzoekers zijn de Nederlandse scholieren minder gaan drinken en vinden ze het leuk op school. "We mogen concluderen dat wij in een land wonen waar het plezierig opgroeien is voor de meeste jongeren.''

De leefstijl van de Nederlandse jongeren is redelijk gezond. Wel kijken Nederlandse jongeren dagelijks meer televisie dan veel van hun leeftijdsgenoten in andere landen. Ook valt volgens de onderzoekers op dat veel meisjes wereldwijd ontevreden zijn over hun lichaam en op dieet zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.