Home

Achtergrond 172 x bekeken

Nederland niet tegen maximumprijs sms in EU

Nederland staat niet afkerig van een tijdelijke maximumprijs op grensoverschrijdende sms'jes in de EU.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) heeft dat donderdag gezegd na EU-beraad in Luxemburg.

"Het moet wel gaan over een tijdelijke maatregel'', zei Heemskerk. Over een prijs of een periode is bij het EU-beraad nog niet gesproken.
Een sms-je met een Nederlandse gsm vanuit het buitenland is nu buitensporig duur, bleek recent uit onderzoek van toezichthouder OPTA. Staatssecretaris Heemskerk meent dat "niet is uit te leggen waarom de tarieven voor Nederland zelfs hoger zijn dan het EU-gemiddelde''.

EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) herhaalde dat ze na de zomer zeer waarschijnlijk met wetgevende voorstellen komt voor de sms-tarieven. Dat is zeer waarschijnlijk een maximumprijs voor sms-jes vanuit of naar andere EU-landen, net als vorig jaar is ingesteld voor gsm-gesprekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.