Home

Achtergrond 197 x bekeken

Nederland koopt volop bedrijfswagens

De verkoop van bedrijfswagens in Nederland stijgt veel harder dan in andere EU-landen.

Dat blijkt uit cijfers die de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA vanochtend bekendmaakte.

Terwijl Europa gemiddeld 1,3 procent meer bedrijfswagens kocht in de eerste vijf maanden dan een jaar eerder, zitten Nederlandse bedrijven daar ver boven. Hier zijn in deze periode 16,5 procent meer bestelbusjes verkocht, 41,0 procent meer trucks en 19,6 procent meer bussen.

De maand mei was kennelijk een zeer gunstige maand om bestelbusjes en andere bedrijfsvans te kopen in Nederland. Hier kwamen ruim 7500 nieuwe exemplaren op de weg: een stijging van 9,7 procent die in geen enkel ander West-Europees land is overtroffen. Het Europese gemiddelde toonde zelfs een daling van 5,6 procent nieuwe busjes vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.