Home

Achtergrond 142 x bekeken

Nederland heeft het schoonste kustwater in de EU

Het zwemwater van de Nederlandse kust is het schoonst in de Europese Unie.

Dat maakte de Europese Commissie maandag bekend. Alle 86 onderzochte plaatsen langs de kust bleken schoon. De Griekse kust staat op de tweede plek. Cyprus volgt op de derde plaats. Uit het jaarlijkse zwemwateronderzoek van de Europese Commissie bleek verder dat het overgrote deel van het zwemwater in de Europese Unie veilig is en voldoet aan de Europese standaarden. Van de Europese badplaatsen aan de kust is het water in 95 procent van de gevallen geschikt om in te zwemmen en van zwemplaatsen in rivieren en meertjes is dat 89 procent.

Ongeveer 3 procent van de Europese zwemplekken ligt in Nederland. In ons land zijn alle kustwateren en vrijwel alle (97 procent)zwemplaatsen in zoet water veilig. De Europese Commissie voert jaarlijks een onderzoek uit naar de kwaliteit van de zwemwateren in de EU. Lidstaten zijn verplicht een rapport uit te brengen van de kwaliteit van hun wateren in het afgelopen jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.