Home

Achtergrond

Nederland geeft impuls aan landbouw Uruzgan

Nederland geeft met 6,3 miljoen euro een impuls aan een nieuw project voor landbouw in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan.

Het geld gaat naar de islamitische investerings- en financieringscoöperatie van Uruzgan (UIIFC). De UIIFC verleent kredieten aan arme boeren in het gebied.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld. De oprichting van UIIFC werd afgelopen weekend bijgewoond door Afghaanse overheidsvertegenwoordigers en religieuze leiders in het nieuwe kantoor in Tarin Kowt.

De UIIFC wil ook mogelijkheden scheppen voor vrouwen om een onderneming te starten. Juist zij werken vaak in de landbouwsector. Naar verwachting zal het programma over drie jaar zelfstandig functioneren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.