Home

Achtergrond 1 reactie

Nauwelijks perspectief voor witvlees

Het gaat nog altijd niet goed met blank kalfsvlees. Deze week gaat er €0,13 van de prijs af. Het levert een notering van €3,72 op. Liefst drie kwartjes minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar wat misschien wel erger is: er is nauwelijks perspectief.

Het probleem is het veel te grote aanbod in Nederland. Er zijn simpelweg te veel kalveren opgezet. De vraag is veel kleiner dan het aanbod. Het gevolg is dat de mestperiode steeds langer wordt. Normaal gesproken worden de vleeskalveren na 26 weken afgemest. Nu gebeurt dat pas na 30 weken. De dieren blijven noodgedwongen langer in Nederland.

In Europa is de markt al net zo slecht. De witvleeshandel in Duitsland gaat achteruit. Voor Italië geldt hetzelfde. Frankrijk doet het in vergelijking tot die landen nog het best. Maar ook daar dalen de prijzen.

Rosévlees deelt in de malaise. Daar gaat een dubbeltje van de prijs af. Het aanbod van rosés overstijgt de vraag ruimschoots.
Verbetering is niet in zicht. De nukaprijzen klappen volgende week namelijk in elkaar. Dat heeft gevolgen voor de rosékalveren, die dan ook in prijs zullen dalen

prognose:

dalende prijzen blank kalfsvlees en rosés

Eén reactie

  • no-profile-image

    edwin

    Meneer de auteur, ik ben graag benieud naar uw beredenenering dat als de nuka-prijzen gaan zakken de rozekalveren ook zakken !?!?!?!

Of registreer je om te kunnen reageren.