Home

Achtergrond 299 x bekeken 1 reactie

NBHV wil voorverzamelen van vee

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) wil dat landbouwminister Gerda Verburg versoepelingen doorvoert voor het verzamelen van vee.

Zo zou het voorverzamelen van vee mogelijk moeten zijn. Het aantal deelnemers aan zijn kwaliteitsregeling Dierwaardig Vervoer zou daardoor stijgen. De NBHV heeft daarover een brief aan Verburg gestuurd.

Voor veehandelaren zou het voorverzamelen van vee tot een aanzienlijke verlichting van hun werkzaamheden leiden. Zo mogen zij de nuchtere kalveren nu volgens de Nederlandse regels niet thuis op een zogenoemde geregistreerde handelsstal voorverzamelen. Als zij dat wel zouden mogen, dan zouden zij de nuchtere kalveren bij melkveehouders in een bepaalde buurt op kunnen halen en die vervolgens naar hun huis vervoeren. Daarna zouden zij weer enkele keren een aantal kalveren in andere buurten op kunnen halen om daarna met een volle vrachtwagen naar de afnemers te rijden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kalf

    Dit wordt hoog tijd zo kun je efficienter werken(denk alleen al aan de dieselprijzen) , zodat de veehouder nog iets voor zijn kalveren kan ontvangen met deze huidige zeer slechte prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.