Home

Achtergrond 1 reactie

Mugabe verwacht zondag te worden beëdigd

President Robert Mugabe verwacht zondag opnieuw te worden beëdigd als president van Zimbabwe.

Dat meldden hooggeplaatste bronnen binnen het regime vandaag. Volgens deze anonieme zegslieden koerst hij af op een "verpletterende overwinning''.

De overwinning van Mugabe stond op voorhand al vast omdat hij de enige kandidaat was bij de stembusgang van vrijdag. Oppositieleider Morgan Tsvangirai had zich teruggetrokken wegens het geweld tegen zijn aanhangers. Er is veel kritiek op de verkiezingen. De VS en EU spreken van een schijnvertoning.

"De inauguratie is morgenochtend om 10.00 uur'', aldus een regeringsbron. Volgens een andere bron wil hij worden beëidigd voordat hij zondag afreist naar Egypte voor een top van de Afrikaanse Unie (AU). Die bijeenkomst begint maandag. In de residentie van Mugabe worden de tenten al klaargezet voor de ceremonie, aldus getuigen.

De stembiljetten worden intussen nog steeds geteld. Er zijn volgens media veel ongeldige stemmen uitgebracht. Een Zimbabwaanse journalist meldde dat in een kiesdistrict in Matabeleland, een bolwerk van de oppositie, meer ongeldige dan geldige stemmen waren geteld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    harteveld

    MUGABE IS JUST A DICTATOR THATS ALL WHEN IS THAT GONNA CHANGE
    TELL HIM TO GO NOW

Of registreer je om te kunnen reageren.