Home

Achtergrond 424 x bekeken

Monsanto rondt overname De Ruiter Seeds af

Het Amerikaanse Monsanto heeft de overname van De Ruiter Seeds Group afgerond. Met die acquisitie is een bedrag van 546 miljoen euro gemoeid.

Monsanto integreert De Ruiter Seeds in de divisie Groentezaden, waartoe ook Seminis en International Seed Group (ISG) behoren. Deze divisie omvat drie onderdelen: beschermde teelt, open teelt en regionale groentezadenactiviteiten.

De Ruiter Seeds wordt het onderdeel dat zaden voor de beschermde teelt levert, Seminis richt zich op de open teelten. ISG is er voor de regionale groentezaden.

Biense Visser, directeur van De Ruiter Seeds, zegt de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. "Wij zijn ervan overtuigd dat wij goed passen bij Monsanto, vanwege hun technologie van wereldklasse en de strategische kansen voor ons bedrijf."

Of registreer je om te kunnen reageren.