Home

Achtergrond

Miss Hoofddoek gekozen in Denemarken

Een 18-jarige studente van Iraakse origine is dinsdagavond gekozen tot Miss Hoofddoek in Denemarken. Dat meldde de Deense publieke omroep DR.

De winnares, Huda Falah, werd gekozen vanwege ”haar blauwe hoofddoek en haar mooie, onweerstaanbare stijl”, aldus de jury. De eerste Deense schoonheidswedstrijd voor moslima’s was georganiseerd door de jongerenwebsite van DR. Er waren 46 deelnemers die foto’s van zichzelf hadden opgestuurd.

De missverkiezing leidde tot kritiek omdat vooral voor autochtone Denen de hoofddoek symbool staat voor vrouwenonderdrukking. Falah ontkende dat en zei dat moslimvrouwen vrij zijn om een hoofddoek te dragen. ”Een vrouw is als een diamant en je laat gewoon niet aan iedereen een diamant zien”, gaf ze als reden om zelf niet zonder hoofddoek in het openbaar te verschijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.