Home

Achtergrond

’Minimaal 50 hectare cocktail tomaat te veel’

Het Nederlandse areaal cocktailtomaten moet met tenminste 50 hectare verminderen voordat de teelt weer rendabel kan worden.

Dat zeg tomatenteler Cor van der Kaaij van Red Star Trading. Ook de handel heeft er volgens Van der Kaaij belang bij dat Nederlandse tomatentelers blijven bestaan. Nederlandse telers moeten volgens hem meer samenwerken. ”Het gaat om de marktkracht van de Nederlandse tuinbouw, maar het gaat overigens nooit en te nimmer om marktmacht.”

De telers merkt dat vooral teeltbedrijven zonder WKK-installatie het moeilijk hebben. ”Ik verwacht dat in Nederland met name telers zonder WKK-installatie moeten stoppen. Telers met een WKK die al wel hun stroom hebben verkocht, maar nog geen gas hebben ingekocht zullen het ook moeilijk krijgen als de gasprijs zo hoog blijft of stijgt. Door het vrijmaken van de energiemarkt zijn de kostprijzen tussen telers sterk uiteen gaan lopen”, zo vertelt Van der Kaaij deze week in het Vakblad Agf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.