Home

Achtergrond 4 reacties

Miljoenen Zimbabwanen riskeren honger

Het gebrek aan zaden en meststof, het ongunstige weer en de slechte economische situatie hebben geleid tot een ernstig voedseltekort in Zimbabwe.

Honger dreigt daardoor volgend jaar voor vijf miljoen mensen. Dat hebben de Verenigde Naties vandaag in een rapport gezegd.

De landbouworganisatie van de VN (FAO) en het Wereldvoedselprogramma (WFP) schatten dat tussen juli en september dit jaar ongeveer twee miljoen Zimbabwanen in de problemen komen. Het hoogtepunt van het 'hongerseizoen' zal tussen januari en maart 2009 op 5,1 miljoen zitten. De VN roepen de Zimbabwaanse regering en de internationale gemeenschap op tot hulp. Zoals het geven van pootgoed en kunstmest.

Zimbabwe kampt met grote voedseltekorten sinds 2001, nadat grond van veel blanke boeren werd afgepakt en herverdeeld. De nieuwe 'boeren' bebouwen vaak maar de helft van het land.

In Zimbabwe wonen naar schatting dertien miljoen mensen, waarvan meer dan vier miljoen ondersteund worden door de VN. Het land heeft de hoogste inflatie ter wereld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  dit is echt afrika,dictators hebben het voor het zeggen en kijken niet op een paar mensenlevens

 • no-profile-image

  klaasje

  5 miljoen! Bewust uithongeren om de heer R. Mugabe aan de macht te houden.
  Heb als eenvoudige burger verschillende politieke partijen hierover gemaild om dit hoog op de politieke agenda te krijgen en te houden. Geen enkele reactie, de dames en heren zijn te druk met voetbal kijken, stoelendansen, brandstofprijzen, lintjes knippen en andere levensreddende taken

 • no-profile-image

  gert

  5 juni was de wereldvoedseltop in rome, in 2015 moet honger in de wereld gehalveerd zijn,bert koenders was verheugd over de slotverklaring,na afloop nog even lekker eten

 • no-profile-image

  boer mieras

  daar hebben wij toch niets mee te maken dan hadden die negers die blanke boeren maar niet van hun boederij moeten verdrijven dan hadden ze nu voedsel genoeg gehad

Of registreer je om te kunnen reageren.