Home

Achtergrond 279 x bekeken

'Milieuvergunning ECB onterecht'

De Gelderse Milieufederatie vindt dat de eerder dit jaar failliet verklaarde Energie Combinatie Bergerden (ECB) geen vergunning had mogen krijgen voor enkele WKK’s op bio-olie.

Dat bleek maandag 9 juni tijdens een hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag. De milieubeweging wil voorkomen dat de tuinders die met de ECB een doorstart hebben gemaakt, zonnebloem- en koolzaadolie gaan verstoken. Deze eetbare olie is volgens de milieufederatie geen duurzame bio-olie.

Milieuwetgeving zou voorschrijven dat de installaties alleen duurzame bio-olie mogen verstoken. De vergunninghouder moet daarom bijvoorbeeld biogas uit gft-vergisting gebruiken, zo stelt de milieuorganisatie.

De provincie Gelderland verleende de ECB vorig jaar een milieuvergunning voor de WKK’s op bio-olie. De provincie vindt dat zij alleen naar alternatieve oplossingen moet kijken bij vestiging van een compleet nieuw bedrijf. Daar is volgens Gelderland in dit geval echter geen sprake van. De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.