Home

Achtergrond 440 x bekeken 10 reacties

Melkveehouders kopen zuivel voor voedselbank

Twintig melkveehouders uit de omgeving van het Twentse Enter kochten vandaag voor 1.364 euro aan dagverse melk, toetjes, koffiemelk en kaas bij de supermarkt C1000 in Enter.

Zij deelden een deel van de zuivelproducten uit aan het winkelende publiek. Het overgrote deel daarvan gaat naar de Voedselbank in Deventer.

De melkveehouders willen met het opkopen van zuivelproducten op een positieve manier aandacht vragen voor de in hun ogen veel te lage melkprijs, die zij ontvangen. Hun actie staat los van de melkveehouders organisaties Dutch Dairymen Board en de LTO-vakgroep Rundveehouderij.

"We zijn tegen het weg laten lopen van de melk. Het opkopen van zuivelproducten is publieksvriendelijk. We krijgen daarop goede reacties van het publiek", zegt Paul Harink, één van de deelnemende melkveehouders.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peerke

  welterusten Jo.

 • no-profile-image

  Andere tukkker

  Vooral blijven dromen en doemdenken Jo

 • no-profile-image

  Ik

  Hey boeren ga elkaar nu niet haten
  Ik begrijp Jo wel en ben het helemaal met Hem of Haar eens
  Laat iedereen in zijn eigen waarde Jo mag zeggen wat ie wil en een andere ook
  Maar ga niet liggen schelden

  Groetjes Ik

 • no-profile-image

  ireen

  perfect heel goed dit is een actie om trots op te zijn als boer !hadden de boeren in heel nederland maar meegedaan , was veel beter geweest.

 • no-profile-image

  boerin

  Wat gebeurt er als er in Duitsland een accoord word bereikt tussen de boeren en de zuivel? In Duitsland zitten ook campina en frieslandfoods. Zou het ook zo kunnen zijn dat wij in plaats van "mee te liften" op hun afspraken straks worden afgestraft met een nog lagere melkprijs dan nu al het geval is? En als dat gebeurt moet er dan alsnog actie gevoerd worden? Ik denk dat het niet verstandig is dat we als Nederlandse boeren aan de kant blijven staan bij deze Europese actie. Je kunt niet verwachten van de landen die nu actie voeren dat ze ons straks gaan helpen terwijl wij als Nederlander onze collega's in het buitenland op dit moment volkomen negeren.

 • no-profile-image

  geert

  volgens mij zijn die boeren helemaal gek geworden nu lijdt je 2keer schade door je eigen product
  je bent gek als je je melk nog levert wordt er actie gevoerd is het voorschot voor juni alsnog naar beneden gegaan bij friesland foods zonder hardere maatregels kom je er niet ga zo door met de acties en laten we hopen dat alle boeren het is gaan begrijpen

 • no-profile-image

  deelnemer voedselbankactie

  Ik had ook graag gezien dat alle boeren op een lijn zaten, maar dat is helaas niet zo. wij zijn ook niet tegen de DDB. Over dat een hogere melkprijs nodig is, is ook geen onenigheid.
  Om dat te kunnen bereiken is volgens mij een maatschappelijke discussie nodig. Dat mij dat nu een paar cent kost maakt mij niet uit. Misschien zijn voor zo'n actie meer medestanders te vinden dan door de melk weg te laten lopen.
  Ik vind wel dat de onderhandelaars van FF zich beter/meer (voor hun eigen leden) moeten inspannen voor een betere melkprijs. als dat gebeurt wordt de melk beter gewaardeerd en niet meer als stuntprijsartikel neergezet in de winkels.

 • no-profile-image

  Jan

  Geweldige actie, maar hiermee heb je de bestuurders nog niet duidelijk gemaakt, dat er meer van hun verwacht wordt dan een matige melkprijs. De consument koopt toch nog altijd onze produkten, ze denken dat de boer hierdoor een betere melkprijs krijgt. Helaas.

 • no-profile-image

  Wij

  Ik snap niet dat nier alle boeren op een lijn met elkaar gaan staan,zoals ze het wel doen in de stad/en streekvervoer of in de bouw.Dan staan ze allemaal achter elkaar en de boeren niet.Het komt gewoon omdat ze de grote jongens(die meer dan 1 miljoen ltr melken)aan nu centen komen.Denk dus goed na grote jongens voordat jullie de mond open trekken,want als de melkprijs dan op misschien 43 cent komt dan profiteren jullie er ook van mee en zeggen jullie dan ook jongens goed gedaan of wat een belachelijk gedoe.Dan mogen jullie ook niet mee dingen in de winst.Want jullie kunnen die mooie grote tractor wel zo kopen.

 • no-profile-image

  jo

  Volgens mij snappen de DDB-ers niet waar ze mee bezig zijn. Ze lever(d)en melk aan hun afnemer, vaak hun eigen cooperatie en gingen akkoord met de voorwaarden( bv bij FF een MCM die gekoppeld is aan de prijs van andere zuivelondernemingen. Als je vind dat de prijs te laag is ga je toch naar een andere afnemer. Je doet dat toch ook met je voerleverancier, loonwerker, olieboer. Je neemt af van diegene die voor de laagste prijs een goed product kan leveren, en als je dat nog te duur vindt krijg je niets. Je gaat je melk dan toch ook leveren aan de hoogste bieder, en als je dat niet hoog genoeg vindt, ja dan heb je een probleem, dan verkoop je je boel en ga je wat anders doen. Er zijn boeren zat die met deze prijs een goed tot best inkomen hebben omdat ze "op de kleintjes letten" en geen nieuwe Fendt Vario hoeven en geen dikke SUV rijden. Geef maar toe dat je aan een dood paard zit te trekken en stop met deze zinloze acties.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.