Home

Achtergrond

Melkveehouders kopen zuivel op voor voedselbank

Twintig melkveehouders uit de omgeving van het Twentse Enter kochten gisteren voor €1.364,76 aan dagverse melk, toetjes en kaas bij de supermarkt C1000 in Enter.

Zij deelden een deel van de zuivelproducten uit aan het winkelende publiek. Het overgrote deel daarvan gaat naar de Voedselbank in Deventer. Foto Ruud Ploeg

Kopers beoordelen de aardappelen die vandaag zijn aangevoerd op de veiling in Sint Annaland op Tholen. De veiling startte dit seizoen met een aanvoer van 96 ton. Dat is minder dan de eerste veildag van vorig jaar, zegt directeur David Hage. "De telers hebben dit jaar minder plastic over de ruggen gelegd. De prijzen liggen wel wat hoger dan vorig jaar. Zo deed de Doré maximaal 73 cent. De eerste aanvoer gaat naar groentezaken en marktkooplui. Als de aardappelen huidvast zijn, worden ook supermarkten beleverd." Foto Anton Dingemanse

Medewerker Jeroen Claus van loonbedrijf Riemsma in het Drentse Een rijdt de rundermest van melkveehouder Sjors Ketelaar in het Friese Haulerwijk uit. Hij gebruikt daarvoor een driewieler in plaats van een gewone trekker. "Een driewieler is veel wendbaarder dan een trekker met vier wielen en daardoor veel sneller. Ik zou daardoor niet meer terug willen naar het werken met een gewone trekker", zegt hij. Hij haalt een gemiddelde snelheid van 17 kilometer per uur. Het luchtdruksysteem gebruikt hij alleen in het voorjaar. Foto Alex de Haan

Telers bekijken onkruidproeven in tulpen op de open middag van Proeftuin Zwaagdijk over tulpenteelt. Johan Kos, directeur van de organisatie voor praktijkgericht onderzoek in de akker- en tuinbouw, schat dat er tussen de vier- en vijfhonderd telers zijn gekomen. "Dat is meer dan verwacht." De animo komt door de actuele onderwerpen. Zoals het meer voorkomende Tulpen Virus X, dat de sector zorgen baart. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.