Home

Achtergrond 182 x bekeken 4 reacties

Melkveehouders blijven staan in Heiloo

De melkveehouders die de melkfabriek van Campina in Heiloo sinds zaterdag blokkeren zijn niet van plan de blokkade op te heffen, ondanks het feit dat Campina een kort geding tegen hen heeft aangespannen.

Dat heeft een woordvoerster van de Dutch Dairymen Board (DDB) vandaag gezegd. "Wij blijven staan tot ons doel bereikt is, dus totdat er een kostendekkende melkprijs is.''

De Duitse bond voor melkveehouders BDM riep de leden vandaag op de blokkade-acties in Duitsland op te heffen, de DDB gelooft dat niet. Het kort geding van Campina tegen de DDB nemen ze voor kennisgeving aan.

Tussen de tien en twintig melkveehouders zitten in een tent bij de locatie in Heiloo, twee tractoren blokkeren de toegang tot de fabriek. De woordvoerster zei wel open te staan voor een gesprek met Campina.

Lees ook Onderzoek naar rechtmatigheid Duitse acties

Lees ook Campina stapt ook naar rechter om blokkade

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  Wat gebeurt er als er in Duitsland een accoord word bereikt tussen de boeren en de zuivel? In Duitsland zitten ook campina en frieslandfoods. Zou het ook zo kunnen zijn dat wij in plaats van "mee te liften" op hun afspraken straks worden afgestraft met een nog lagere melkprijs dan nu al het geval is? En als dat gebeurt moet er dan alsnog actie gevoerd worden? Ik denk dat het niet verstandig is dat we als Nederlandse boeren aan de kant blijven staan bij deze Europese actie. Je kunt niet verwachten van de landen die nu actie voeren dat ze ons straks gaan helpen terwijl wij als Nederlander onze collega's in het buitenland op dit moment volkomen negeren.

 • no-profile-image

  fryske boer

  de eerste trekker voor poort melkfabriek betekende einde ddb ik zou maar gauw naar huis gaan jongens de schadeclaim word alleen maar groter

 • no-profile-image

  tukker

  Doe maar lekker dom ,de voor zitter is opgestapt en in een intervieuw vanavond op de radio waar ook sita aan deel nam kwam naar voren dat er nog maar 100 boeren meededen aan de melkstop van de 20000 melkveehouders die nederland telt................Maak jezelf maar belachelijk .

 • no-profile-image

  bussygirl

  Jezelf belachelijk maken, of voor jezelf zorgen, net wat je belangrijker vind?
  Wie garandeert nu dat de prijs omhoog gaat? en je wel kostendekkend kan leveren?

Of registreer je om te kunnen reageren.