Home

Achtergrond 1 reactie

Melkaanvoer daalde in april van dit jaar

Melkveehouders hebben in april van dit jaar, de eerste maand van het nieuwe quotumjaar 2008/2009, minder melk aan hun zuivelfabrieken geleverd dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel. De melkaanvoer van veehouders kwam in april van dit jaar uit op 914 miljoen kilo met 4,462 procent vet. Melkveehouders voerden in dezelfde maand vorig jaar ruim 916 miljoen kilo melk aan met 4,373 procent vet. De daling van het melkaanbod bedraagt dus 0,3 procent. Gecorrigeerd voor het vetgehalte komt de melkaanvoer in april dit en vorig jaar uit op respectievelijk 976 en 952 miljoen kilo uit. Dat betekent een stijging met 2,5 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kostprijsboer

    Titel had beter kunnen zijn: Toename melkaanvoer April gelijk aan uitbreiding quotum! Hoezo misleidende berichtgeving

Of registreer je om te kunnen reageren.