Home

Achtergrond 111 x bekeken

Meeste zwemwater in EU is veilig

Het overgrote deel van het zwemwater in de Europese Unie is veilig en voldoet aan de Europese standaarden.

Dat maakte de Europese Commissie vandaag bekend. Van de Europese badplaatsen aan de kust is het water in 95 procent van de gevallen geschikt om te zwemmen en van zwemplaatsen in rivieren en meertjes is dat 89 procent. Ongeveer 3 procent van de Europese zwemplekken ligt in Nederland. In ons land zijn alle kustwateren en vrijwel alle (97 procent) zwemplaatsen in zoet water veilig.

De Europese Commissie voert jaarlijks een onderzoek uit naar de kwaliteit van de zwemwateren in de EU. Lidstaten moeten verplicht een rapport uitbrengen van de kwaliteit van hun wateren in het afgelopen jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.