Home

Achtergrond 281 x bekeken

'Marktaandeel Pigture kan verdubbelen komende 10 jaar'

Pigture Group moet de komende tien jaar zijn marktaandeel in de wereld kunnen verdubbelen.

Die ambitie sprak de nieuwe directeur Martin Bijl van Pigture Group uit tijdens het afscheidsymposium in Haren voor scheidend directeur Jan van Vugt.

Het was de eerste keer dat Bijl in het openbaar iets over zijn plannen en ideeën voor Pigture Group naar buiten bracht. Hij is sinds medio maart in dienst van Pigture Group en heeft zich in de afgelopen periode ingewerkt in de sector.

De wereldmarkt voor varkensfokkerijproducten is zeer gefragmenteerd. Er zijn zeer veel kleine spelers met marktaandelen van 5 tot 10 procent. De onderzoeks- en ontwikkelingskosten voor de fokkerij worden steeds hoger en verdere investeringen daarin zijn noodzakelijk. Regeringen en overheden trekken zich terug uit nationale fokprogramma’s. Varkens en varkensvleesproducenten worden steeds groter.

Op basis van deze observaties verwacht Bijl de komende jaren een verdere concentratie van fokkerijorganisaties en programma’s. "Pigture Group heeft daarbij een voorsprong", aldus Bijl.

Bijl verwacht de komende periode groei te kunnen realiseren door te blijven focussen op de kernactiviteiten, te investeren in onderzoek en ontwikkeling en in technische know how, en zo producten met toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren. Verder zal Pigture Group allianties aan gaan met sterke partners in verschillende landen. Hij ziet goede mogelijkheden voor groei in ondermeer Europa (Duitsland) en Noord Amerika (VS) en China.

Of registreer je om te kunnen reageren.