Home

Achtergrond 182 x bekeken

Manegehouder vrijuit na dood 6-jarige jongen

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag een manegehouder uit Hoek van Holland vrijgesproken in de zaak rond het overlijden van een 6-jarige jongen.

Het slachtoffer raakte vorig jaar maart op de manege beklemd in een zogenoemde stapmolen, een apparaat waaraan paarden worden vastgezet als ze rondjes lopen. Vermoedelijk is de kleding van de jongen tussen de aandrijving geraakt, waardoor hij stikte.

De officier van justitie had een geldboete van 7.500 euro geëist evenals een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. De rechtbank heeft inhoudelijk niet over de zaak kunnen oordelen. Volgens een woordvoerster van de rechtbank is wettelijk gezien de verkeerde persoon gedagvaard. ,,De manege is eigendom van een bv. Deze bv had als rechtspersoon gedagvaard moeten worden, of de verdachte als feitelijk leidinggevende. De man is echter als privépersoon gedagvaard.''

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) voldeed de ruim twintig jaar oude molen niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Zo had het apparaat geen noodstopknop, was de aan- en uitknop te laag geplaatst en daardoor binnen handbereik van kinderen, waren de bewegende delen niet afgeschermd en stonden er geen waarschuwingsborden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.