Home

Achtergrond 194 x bekeken

Maanden wachten op schadeherstel na noodweer

Het noodweer dat afgelopen zondag over het zuidoosten van het land trok, heeft zoveel schade veroorzaakt dat de wachttijd voor reparaties aan auto's tot maanden is opgelopen.

Auto's die direct gerepareerd moeten worden, worden verspreid over schadeherstelbedrijven in het hele land en zelfs in Duitsland.

Dat krijgen autobezitters te horen bij het tijdelijk meldpunt dat vier autoverzekeraars hebben ingericht op het terrein van Gelredome in Arnhem.

Bij Interpolis hebben zich volgens een woordvoerster al 6300 klanten met schade gemeld. Gezamenlijk claimen zij een bedrag van zeven miljoen euro. Het beeld bij de andere verzekeraars op het terrein, Centraal Beheer Achmea, Av'ero Achmea en FBTO is vergelijkbaar volgens een woordvoerder.

Tijdens het noodweer vielen met name in de regio Arnhem hagelstenen van het formaat pingpongballen. Die hebben vooral aan auto's van particulieren veel schade veroorzaakt. Bij Interpolis hebben zich al 5600 individuele autobezitters gemeld.

Volgens de woordvoerder van de vier verzekeraars zijn tot vrijdagmiddag zo'n 1300 schadegevallen gemeld waar een expert aan te pas moet komen. Het centrale meldpunt bij Gelredome blijft tot zaterdagmiddag 15.00 uur geopend. Er kunnen tussen de vijfhonderd en zevenhonderd mensen per dag worden geholpen, maar de verzekeraars verwachten dat de grootste drukte zaterdag voorbij is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.