Home

Achtergrond 8 reacties

Leveranciers staan klaar voor tegenactie

De blokkade van zeven van de twaalf fabrieken van Friesland Foods op zaterdag was voor boeren die wel melk wilden leveren het signaal om een tegenactie te starten.

Boeren die hun melk kwijt moesten, konden niet meer leveren, omdat de Friesland-fabrieken vol zaten. In Friesland en Drenthe gingen groepen leveranciers op pad om te gaan praten met de actievoerders van de Dutch Dairyman Board.

Op enkele plaatsen dreigde toen een escalatie, omdat heetgebakerde DDB-leden tegenover boze leveranciers kwamen te staan. Nergens kwam het echter tot handtastelijkheden. Ex-LTO-bestuurder Jan van Weperen was een van degenen die de tegenacties coördineert. Hij stelt dat de meerderheid van de leveranciers gewoon de melk wil afleveren. Zij willen de zaak niet op de spits drijven, maar als de actie van de DDB doorgaan, is er volgens hem weinig voor nodig om boeren die wel willen leveren de straat op te krijgen.

Wat volgens Van Weperen afgelopen weekeinde vooral veel kwaad bloed zette was dat sommige DDB-leden hun eigen melk gewoon bleven leveren aan DOC of andere fabrieken, terwijl ze de poort blokkeerden van Friesland Foods.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onderneem-STER

  Niet een bijster sterk artikel. Doorspekt met een hoog roddel en achterklap gehalte, niet objectief dus. Het begint er erg op te lijken dat zelfs voor de verslaggevers van deze site geen persvrijheid geldt; je mag alleen schrijven de zienswijze die wij je dicteren.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Mag ik daaruit concluderen dat je erbij was, onderneem-ster? Zo nee, waar baseer je je reactie op. Normale mensen balen er gewoon enorm van als je je product niet mag verkopen omdat zij alle recht hebben.

 • no-profile-image

  boer

  nou DDB, we kunnen trots op jullie zijn! je collega boeren zijn de dupe geworden.

 • no-profile-image

  BDM lid

  Dus in Nederland gaan jullie actie voeren dat de melkprijs omlaag moet. Ik verwacht veel steun voor deze actie vanuit de consument. Die zullen zeggen gelukkig die stomme boeren willen kei hard werken om ons 50 euro per jaar te laten besparen. Die zullen dat echt begrijpen. Wij hebben ook de consument achter ons. Die vinden het terecht dat wij een faire melprijs willen. Als jullie er voor zijn om de consument de melkfabrieken en de supermarkten te spekken succes. Mijn zegen hebben jullie. Als ik en mijn echte collega's maar een faire melkprijs krijgen.

 • no-profile-image

  henk

  LTO is er niet om uw inkomen veilig te stellen. LTO is er om een dialoog met alle groeperingen die met landbouw te maken hebben aan te gaan. Zodat je als landbouw een volwaardige gesprekspartner bent.
  Melk weg laten lopen en fabrieken blokkeren ten nadele van andere veehouders kan niet.
  Laten we niet vergeten wie er het hardste piepte toen in Maart 2001 met de MKZ de melk een paar dagen niet werd opgehaald.
  Waarschijnlijk nu DDBers........

 • no-profile-image

  ddblid

  De verslaggevers hangen toch aan de lippen van de grote coop. en LTO.
  Dat was al langer bekend.
  Ze schrijven de kalverprijzen omlaag en de qoutumprijzen omhoog

 • no-profile-image

  t.bus-stolwijk

  Geachte heer van Weperen,

  De laatste alinea van uw artikel:Heeft u feitelijk bewijs..... of is dit ..."van horen zeggen"?

  Niemand wenst deze situatie, maar het maakt duidelijk(er) dat er iets moet gebeuren!!

  t.bus-stolwijk

 • no-profile-image

  Jan

  Ik ben nog altijd LTO lid, maar kan echter weinig begrip opbrengen voor hun aktie van zaterdag. Toont van weinig solidair zijn met collega's. Een keer de melk in de put is voor die echte ondernemers toch geen punt. Heb het vermoeden dat veel van die ondernemers een prijsverhoging heel goed kunnen gebruiken, gezien hun overdreven reactie. Maar tussen haakjes ondernemers kunnen in de onderneming zelf de prijs voor hun produkt bepalen. Wij niet, we hebben hiervoor de bobo's aangesteld en mogen niet eens weten wat zij verdienen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.