Home

Achtergrond 155 x bekeken

Landarbeiders afgeslacht in Liberia

De Liberiaanse politie onderzoekt een slachtpartij op zeker twaalf landarbeiders. De mannen zijn gedood wegens conficten over landbouwgrond, berichtte de BBC gisteravond.

Duikers hebben inmiddels twaalf lichamen opgevist uit de Farmington rivier, 55 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Monrovia. Mogelijk zijn in totaal vijftig mensen omgekomen. De mannen werkten voor een voormalige rebellenwoordvoerder.

De aanvallers schoten de arbeiders neer. Daarna gebruikten ze machetes om enkele gewonden af te maken, aldus een ooggetuige die net eten was gaan halen.

Het West-Afrikaanse Liberia is herstellende van een 14 jaar durende burgeroorlog, die in 2003 eindigde. Veel gebieden werden verlaten tijdens de oorlog. Sinds het einde van het conflict zijn er regelmatig ruzies om grond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.