Home

Achtergrond 5 reacties

LTO wil open dialoog

De vakgroep Melkveehouderij van land- en tuinbouworganisatie LTO wil met alle partijen in de Nederlandse zuivelwereld in gesprek om over de problemen in de sector te praten.

De vakgroep gaat daarmee in op een oproep van zuivelproducent Friesland Foods. "Wij willen een open dialoog'', aldus Kees Romijn, vice-voorzitter van de vakgroep. Naar zijn zeggen heeft de Dutch Dairymen Board (DDB) die sinds vorige week actie voert tegen de lage melkprijs, nog niet op de uitnodiging tot een gesprek gereageerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  LTO had zich afzijdig moeten houden. Zij vertegenwoordigt OOK niet alle boeren. Voor het aangaan van een dialoog hadden zij zich vorige week anders moeten opstellen.

 • no-profile-image

  fryske boer

  goed idee maar dan zonder ddb deze mensen zijn toch niet voor rede vatbaar

 • no-profile-image

  Nldse melkveehouder

  Hier in Dld zijn we het mekaar eens dat er wat gebeuren moet. Als DDB nu een dialoog aan moet spreken ze en tegen LTO en tegen zuivelbedrijven. LTO moet zich neutraal opstellen en weten dat er onder tweederde van melkveehouders ontevree is. Zolang deze heren dat nog niet zien heeft een dialoog geen zin

 • no-profile-image

  melkboer

  Ik ben het met allebei onderstaande reactie's eens. Neemt niet weg dat er een voorbeeld genomen moet worden aan de duitse collega's. Zij zitten nu met zijn ALLEN aan tafel. Laat deze kans niet schieten, die komt niet vlug meer terug.

 • no-profile-image

  zie het nog niet

  Laten we nu open staan voor elkaars meningen. IK sta niet achter de manier van actievoeren van de DDB, maar er is mijns inziens toch wel wat in gang gezet. Het kan niet anders dat ook bij de fabrieken de ogen open zijn gegaan dat er zeer veel onvrede heerst. Ze kunnen dit volledig negeren of meenemen bij de onderhandelingen met de supermarkten, want ook die zien het. Ook de supermarkten hebben hun maatschappelijke verantwoording.
  Als de boeren en belangenorganisaties alleen maar lijnrecht tegenover elkaar gaan staan gebeurt er uiteindelijk niets

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.