Home

Achtergrond 133 reacties

LTO: stop met blokkades

LTO Nederland roept Dutch Dairymen Board (DDB) op de laatste blokkades op te heffen. Volgens LTO mogen melkveehouders die wel hun melk willen leveren, geen financiële schade lijden en de dupe worden van deze acties.

Volgens Cees Romijn, vice voorzitter van LTO Melkveehouderij, is er voldoende ruimte om met de zuivelverwerkers de dialoog aan te gaan. “We moeten voorkomen dat door de acties nog méér schade wordt geleden. Daar is niemand bij gebaat.”
Romijn: “De grote meerderheid van de LTO-leden staat achter het standpunt om de quotering stap voor stap af te bouwen. De door de DDB voorgestane voorzetting van de productiebeheersing past wat LTO betreft niet meer bij zich snel wijzigende omstandigheden als gevolg van de voortgaande liberalisering van de handel.”

Foto

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan met de Pet

  L.angzaam T.en O.nder door deze organisatie. LTO denkt voor de boeren, ze vinden een kwartje wel genoeg. Op 1% na willen alle boeren een hogere melkprijs in Nederland. Die ene procent zijn Attema, Cees Romijn en nog een paar voormannen. Ze kijken toe en wij gaan Langzaam Ten Onder LTO! Wist u dat lto platgebeld wordt door boze boeren omdat ze nu toekijken ipv meehelpen om de melkprijs omhoog te krijgen

 • no-profile-image

  siep

  Wees blij dat de DDB opkomt voor een betere melkprijs. LTO wil dat we meer melk leveren tegen een lagere melkprijs.Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?! Een melkprijs van 43 cent is een goede prijs voor een goed product. Daar moeten we ons met z'n allen voor inzetten in plaats van afwachten in de hoop dat de melkprijs volgend jaar misschien wat beter wordt (wat ik ten zeerste betwijfel)
  DDB: ga ervoor!!!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Beste rundveehouders,

  Het is altijd al zo dat de varkenshouders moeten produceren op een vrije markt en dat hebben ze afgelopen jaren geweten , het is super slecht maar we weten dat we op een omslagpunt zitten en dat we binnenkort weer uit het dal klimmen . Wat varkenshouders ook hebben gedaan is het zo veel mogelijk verlagen van hun kostprijs en dat helpt in goede en slechte tijden. Veel rundveehouders zitten met een veel te hoge kostprijs door het kopen van veel dure melk en het hebben van een enorm machinepark (statis) terwijl de loonwerker voor een erg laag tarief wil komen en dan kopen ze ook nog zeer dure grond waardoor de kostprijs alleen maar stijgt. Ik weet zeker dat een goede rundveehouder die niet te veel op de tractor zit een veel lagere kostprijs heeft dan 0.43 euro.

 • no-profile-image

  gerben

  Dat LTO nu van zich laat horen is erg verstandig. De acties van de DBB worden door de meeste boeren niet ondersteund. Dat boeren onvrijwillig getroffen worden en de mlek moeten weg laten lopen is niet acceptabel. De gedachte van de DBB is niet realistisch, beheers je kostprijs en profiteer van de vrije markt en heb vetrouwen in de cooperatie!!

 • no-profile-image

  gerrit

  Het lijkt net of de DDB alleen maar goede dingen doet. Welnu ikzelf ben LTO-lid maar daar houdt het ook zo ongeveer mee op. Als de DDB-boeren werkelijk een kostprijs hebben van 43 ct dan vraag ik me af waar ze de afgelopen jaren van geleefd hebben? Ingeteerd op hun bedrijf?, dit zou betekenen dat er de komende tijd veel grond qoutum en koeien te koop komen?
  Wel dan is het beter om nu te stoppen want alledrie zijn duur!!!
  LTO is een belangenbehartigingsorganisatie die meer doet als alleen uw melkprijs maar ook de diverse randvoorwaarden eromheen behartigt.
  Dat weten ook de mensen van de DDB die hier op dit forum onder een erg vage naam overal tegenaan trappen!!
  Oh en ze hebben ook een afdeling makelaardij, misschien kunnen die u wel verder helpen

 • no-profile-image

  fryske boer

  eindelijk duidelijke taal van lto ik sta hier achter alleen mag het nog wel wat krachtiger wy zijn de ddb spugzat

 • no-profile-image

  Jan

  Goed bezig DDB leden,hou de blokkade in Nijkerk vol.En voor de enkele trieste LTO leden,wanneer jullie die blokkade in Nijkerk ook denken te willen/kunnen breken,kom dan wel met meer trieste mensen want met 150man zullen jullie dan niet genoeg hebben!

 • no-profile-image

  gert

  LTO ga de supermarktdirekties eens uitleggen wat maatschappelijk verantwoord ondernemen is,en ga nou niet zeggen dat is inkopen voor de laagste prijs

 • no-profile-image

  wieberen

  wat zijn wij melkveehouders toch zielig en wat zijn lto en ff toch slecht jongens kijk even in de spiegel en ga weer normaal doen ik durf het hier rustig neer te zetten in april kreeg ik 38.79 voor een liter bij ff

 • no-profile-image

  Riemer

  Wij gaan zeer zeker door met deze acties omdat wij als jonge boeren met een kwartje niet kunnen melken.
  Lto Nederland moet zich diep schamen dat zij deze actie niet steunen, ik hoop dat nog vele collega's dit waardeloze clubje vaarwel zeggen, en daar zit ik niet echt over in.
  Ik hoop morgen ook in nijkerk te komen om de ddb-ers te steunen, EINDELIJK EENS OPKOMEN VOOR ONS ZELF!!!!!!!

 • no-profile-image

  Henk

  rot op lto domme idioten die Quotum moet er blijven anders gaan alle melkprijzen omlaag wij DDB zijn teminste nog slim genoeg om dat te begrijpe jullie zijn nog dommer dan een koe jemig

 • no-profile-image

  w v/d molen .nl

  wat wil de lto dan wel ik zeg mij als lid op steletjes meelopers ???

 • no-profile-image

  MY

  Ik heb onderstaande reacties niet gelezen, maar kwil wel even mijn mening kwijt. Kvind dat boeren die wel melk willen leveren niet de dupe mogen worden van deze acties! Laat degenen die willen protesteren, de finaciële schade van melkveehouders die WEL willen leveren, betalen. Bovendien vind ik het onjuist dat DDB actie voert bij de Zuivelfabrieken! Laat ze protesteren bij de Grootgrutters: ALDI, Appie Heijn, Super de Boer, Schuitema, etc.! Daar ligt de oorzaak van de lage melkprijs. Zij willen niet meer geven voor de melk, kaas, etc.! De kaasfabrieken barsten van de voorraad kaas, omdat ze de kaas niet kwijt kunnen voor de kostprijs! Dus DDB: wees verstandig en zorg dat degene die voor deze lage prijzen verantwoordig zijn, dat deze er last van hebben en niet dat boeren die wel willen leveren er de dupe van worden, doordat de RMO's niet van fabrieksterreinen af kunnen! De verwachting is dat deze zomer de prijzen omhoog gaan en dan is dat niet te danken aan de acties van DDB maar aan marktwerking, want dat de prijzen omhoog gaan deze zomer was in maart al bekend. Tot zoverre!

 • no-profile-image

  Piet

  Gelukkig houdt de LTO het hoofd koel. Veel respect. En zeer veel verbazing over de reacties van de DDB-leden. Meestal geen respect.

 • no-profile-image

  Rick

  LTO en voor boeren, eerder tegen boeren wat moet je nu met zon organisatie, bahbahbahbah.
  Laat iedereen zijn lidmaatschap maar eens op zeggen.

  De boeren hebben het toch voor het zeggen niet de bobo's!!!!

 • no-profile-image

  c

  is dit nou lto, tgg ze horen er net achter te staan, toen arbeiders de fabrieken stillegde en de boer ook de melk weg moest laten lopen toen werd er anders gereageerd, nu hebben ze er in feite ook profijt van doordat de boeren die nu niet leveren dat hun schade straks ruimschoots gecompenseerd gaat worden door een hogere prijs. beter een week goedkoop melkgeld missen en vervolgens dat straks in 2 weken terug te verdienen is, dan een heel jaar voor niks melken. allemaal korte termijn visie met degenen die zeggen ik moet kunnen leveren. hadden we dit in de groentes het vroeger ook maar gedaan zo, dan had ik graag meegedaan

 • no-profile-image

  een andere realist

  Ik vind het toch wel zielig dat het LTO alleen om het eergevoel gaat.
  Zij hebben de DDB niet opgezet en daarom schoppen en (slaan ze inmiddels ook al), zo hard mogelijk tegen de acties aan.
  Vorig jaar konden we niet voor 27 cent melken en nu kunnen zij ook niet voor 30 cent melken, dat kan bijna niemand in Nederland, met de gestegen kosten, van voer, brandstof en kunstmest. Maar dat zullen ze nooit toegeven, want het was niet hun idee.
  En aangezien de LTO-bestuurders ook bijna allemaal regiobestuurders van RFF zijn kunnen ze ook niet een andere pet opzetten.
  Dus dan maar gewoon je collegaboeren in elkaar slaan.
  Vooral LTO-bestuurders moeten het hoofd koel houden, die kunnen toch altijd zo goed praten? Maar dat waren de grootste gekken in Friesland op zaterdag.

 • no-profile-image

  Hans

  Diep triest LTO. LTO is ervoor de boeren en niet anders om.

 • no-profile-image

  Tom

  Ga tog weg yo lto. Er is maar 1 die heel snel hun mond moeten houden en dat zijn hun, net zoals frieslandfoods beetje Boeren tegen elkaar opzetten! donder tog op!

 • no-profile-image

  derk

  kunnen die vuile flikkers van lto wel!!! kleine kinderen aanvallen.
  laten ze zelf maar eens een keer wat op touw zetten. Beter gezegd laten ze er allemaal maar aan gaan hangen.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Wat veel niet-melkveehouders laat spotlachen is de zielige toon die melkveehouders aanslaan. Dat is iets typisch voor een old-school 'boer'. Ik heb dhr Peijenburg nog nooit met overslaande stem op de radio gehoord. Gedraag je dan rustig als boer, en zeg: "Wij DDB-boeren beleveren vanaf heden die en die melkfabrieken niet meer." Ga niet fabrieken blokkeren, want dat is iets voor arbeiders. Mijnheer en mevrouw Grolsch gaan ook niet met hun Porsch Cayenne op de oprit van AH-distributie staan om alle Heineken tegen te houden. Melk is grotendeels nog een merkloosproduct, en daardoor niet in handen van één partij. (Als je je eens in de materie wilt verdiepen: Lees Michael Porter's boek Competitive Strategy waarin hij zijn 5 forces uiteenzet. Volgens deze wereldwijd gebruikte theorie heeft de leverancier van een uniform product een zeer zwakke positie ten opzichte van de afnemer. Zeker wanneer de leveranciers zeer veel partijen zijn.) De drie oplossingen volgens Porter zijn: 1) creëer een merkproduct, die onmisbaar wordt in de supermarkt, net als Grolsch - DDB Melk, niet beter, wel duurder - 2) Verenig alle leveranciers tot 1 front, allemaal, dus ook NieuwZeeland, Rusland,USA,etc. 3) Integreer de afnemers, dus de melkfabrieken en de supermarkten. - Volgens vrijwel elke bedrijfskundige is Porter heilig, dus weerleg dit maar eens. Porter kan ook de melkprijs in Engeland verklaren. Roep niet dat iedereen die gelooft in de markt er geen verstand van heeft. Dat is een slap gepraat.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als het quotum binnen europa verhandelt mag worden lossen we heel wat problemen op. En om tegemoet te komen aan de wens/eis van enkele lidstaten om ondersteuning vanuit de EU zou je per lidstaat een herstructureringsfonds kunnen instellen. En de betaling aan dit fonds gebeurt door buitenlandse melkveehouders. Als voorbeeld; komt een nederlandse melkveehouder quotum in duitsland dan betaalt hij bv. 20% extra aan de duitse lidstaat voor in het potje.
  Hiermee voorkomen we dat voor collega's in andere landen de quotumprijs wordt opgedreven bij internationale handel, de ondernemers van de toekomst toch kunnen groeien zonder hoge quotumkosten, de stoppers uit de eigen sector worden gesteunt en zijn we in 2015 klaar voor de toekomst. Dan heb je pas een zachte landing en een toekomstgerichte europese melkveehouderij. En voor ongebreidelde uitbreiding hoeft niemand bang te zijn, daar zorgt de beperkende regelgeving wel voor.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Helaas dat er blokkades nodig waren!! Solidariteit ontbreekt, de ander de kolen uit het vuur laten halen en dan ook nog een grote mond op zetten!! Iereen had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Men had af kunnen spreken dat je op tourbeurd de melk weg laat lopen. De DDB heeft haar best gedaan, bravo voor de leden die mee gedaan hebben!! Die in Nederland niet mee gedaan hebben of tegen gewerkt , zijn in Europa haar gezicht verloren. Eenheid maakt macht, verdeeldheid verliest. Ik hoop dat zo straks de melkprijs ook uitbetaald wordt!!

 • no-profile-image

  jasper

  lto wil haar hele bestaan al praten, moeten ze dat nou eindelijk eens leren!
  op boer onvriendelijke voorstellen zeg je gewoon "NEE, en anders komen er 20000 agrariers langs!"

 • no-profile-image

  melkboer

  Varkenshouder Brabant, fijn dat je er zo over denkt en dat je dit ook aan je collega duidelijk maakt. Als we allemaal een boterham willen verdienen moeten we inderdaad (zeker publiekelijk) steun betuigen en niet elkaar afbranden.
  Dan kun je beter of subtiel of niet reageren.

 • no-profile-image

  kees k

  LTO staat voor laffe tering organisatie.
  Gatverdamme wat een stelletje slapelingen zijn dat. Nooit maar dan ook nooit zal ik van dat stelletje niks nutten nog lid worden. Strijdlust is ze vreemd!!

 • no-profile-image

  Student en Boer

  Beste mensen die graag tegen LTO schoppen:
  Liever geen rode diesel meer, strengere derogatie, grotere teeltvrije zones, minder gewasbeschermings middelen etc?
  Ga dan vooral door met de LTO zwart maken!
  Natuurlijk zet de LTO zet zich in voor een hogere prijs, maar het zal aan de onderhandelingstafel moeten gebeuren en niet door kapitaalvernietigende blokkades tegen uw eigen cooperatie!!!
  Blijf vooral de LTO steunen, want op deze manier kunnen veehouders, akkerbouwers en tuinbouwers eensgezind een vuist maken en haar belangen behartigd zien worden!

 • no-profile-image

  lekkertankvol

  net van 2 koeien een kalf getrokken kunnen we weer goed gebruiken in de tank alle beetjes helpen mischien ook nog wat extra krachtvoer geven leasemelk word straks toch goedkoop ga vooral zo door ddb nou ja nykerk moet wel even openmaar met die melkleverstop vooral doorgaan

 • no-profile-image

  Roos

  dat is makkelijk: de supermarkten (weer)de schuld geven.

 • no-profile-image

  G B

  Voldoende ruimte om de dialoog aan te gaan? Laat me niet lachen! De arrogantie komt de zuivelbobo's de oren uit. En het getuigt bepaald niet van erg veel inzicht als je vindt dat ongelimiteerde productie(dwz quotum eraf) en rendabel melken samen kunnen gaan. En dat is nu wat LTO wil. Tijd om de macht en invloed van genoemde organisatie te breken! Zo ook met de grote zuivelorganisaties en de Brusselse politiek.

 • no-profile-image

  welles

  lto waar zijn jullie nu mee bezig Willen jullie geen goede melkprijs . Ik hoop voor jullie dat alle boeren het lidmaatschap per direct opzeggen een het melkqoutum moet blijven .Jullie doen ook helemaal niets voor de boeren ja alles kapot maken

 • no-profile-image

  Willy Amting

  Ik woon nu ruim 18 jaar aan de duitse grens en voor het eerst in precies 18 jaar en 2 maanden schaam ik me er voor dat een nederlandse veehouder ben en dat we een boeren organisatie hebben die niets voor ons doet. Het ergste is nog dat we niet alle(meeste) veehouders op een lijn kunnen krijgen.Neem nou een voorbeeld aan onze duitse collega's,zij halen voor ons de kolen uit het vuur!!! DDB-ers volhouden

 • no-profile-image

  Jan

  Handelswijzen van Friesland Food


  -In Losser stond een coöperatief koffiemelkfabriekje "Dinkelland" "Dinkelland" produceerde voornamelijk koffiemelk. Friesland Food die de enige koffiemelkproducent in Nederland is, heeft hun koffiemelk een een aantal jaren ver onder de kostprijs op de markt gebracht. En het koffiemelkfabriekje ging ging op de fles. (ex-lid "Dinkelland")

  -Farm Dairy opgericht door Dhr. De Bruijn, kwam een aantal jaren geleden als nieuwe speler op de markt van dagverse produkten. Op een gegeven moment konden ze geen verpakkingen voor melk meer krijgen. De reden: Friesland Food had hun leveranciers van verpakkingen gedreigd op te stappen als zij verpakkingen aan Farm Dairy zouden leveren. Resultaat Farm Dairy is opgekocht door Friesland Food. Bron: medewerker van Farm Dairy

  -De directeur van Cono heeft al wel eens laten weten dat ze eingelijk een paar cent meer voor de melk aan hun boeren kunnen betalen. Maar als ze dat doen krijgen ze problemen met Friesland Food.

  -Zoals bekent betaald Kaasfabriek Rouveen zijn boeren een veel betere melkprijs uit als Friesland Food. Maar de leden wordt op het hart gedrukt dit niet openbaar te maken. "We mogen niet te veel uit de pas lopen Friesland Food" zeggen ze. Ik kan maar één reden verzinnen represailles van Friesland Food.

  -Een regiobestuurder, vanzelfsprekend LTO lid, van Friesland Food vond dat een hogere melkprijs helemaal niet nodig was. "Daar kopen de boeren toch alleen maar nieuwe tractors en veel te duur quotum van". Dat zelfde bestuurslid koop zelf ook een nieuwe tractor met voorlader. Bovendien stond of staat hij bij Rouveen op de ledenreservelijst.
  Het zijn het de grote zuivelfabrieken en de LTO bestuurders, de Rabobanken die ons die ons vertellen dat me de kostprijs moeten verlagen door meer melk per man te produceren en ons voor te bereiden op het Quotumloze tijdperk, de "vrije markt". Gevolg de nieuwe stallen vliegen als paddestoelen uit de grond. Is het dan vreemd dat de quotumprijs stijgt.

  -Toen de DDB werd opgericht wilde Friesland Food de ledenraadsleden die lid waren werden van de DDB royeren. De DDB heeft daar mee ingestemd op voorwaarde dat ze de ledenraadsleden die lid waren van LTO ook zouden royeren.

  -Kandidaat ledenraadsleden worden op hun loyaliteit aan de doelstellingen van het bestuur. In de praktijk komt het er op neer dat je niet kritisch moet zijn en een trechter op je hoofd moet hebben. Daar kan het hoofdbestuur van alles ingooien en het komt er beneden zo weer uit. De minst kritische geesten en de meest gehaaide baantjesjagers worden in het hoofdbestuur gekozen door ………….. jawel de hoofdbestuursleden. En als ze uit het hoofdbestuur moeten vanwege het einde van hun termijn dan is er altijd wel nieuw baantje bij de LTO, CR Delta, De GD, een Waterschap, wethouder voor CDA of VVD, de Rabobank, etc, etc.


  -Mensen het wordt tijd dat we het heft weer in eigen hand nemen. De grote zuivelcoöperatie worden gegijzeld door deze mensen. Laten wij ons nog langer gijzelen????

 • no-profile-image

  jannie

  Altijd komt de LTO weer in actie...
  Al sussende de actievoerende boeren weer op hun honk krijgen.
  Kom zelf dan in actie voor een betere melkprijs, alleen met gesus kom je er niet. En alleen praten helpt ook niet, want daar denken jullie goed in te zijn.

  Verder zegt de LTO dat hun leden, de overgrote meerderheid, achter het standpunt staat van langzaam afbouwende quotering.
  Ik denk dat ze dat uit hun duim zuigen.
  Wij kennen hier veelal boeren die niet tevreden zijn met wat de LTO voor hen betekent.
  En die willen het liefst de quotering behouden!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  piet

  voor die slimmerik(lto boer), die zo snel mogenlijk het quotum wil af schaffen. Vraag eens aan een akkerbouwer wanneer hij het meest verdient, altijd in jaren met matige op brengsten. Kijk eens waar de varkens boeren op zitten te wachten. Op dat er wat van hun collega's omvallen, er minder varkens komen, en ze weer wat gaan verdienen.
  En als de quotering weg valt komt er een enorme hoeveelheid melk, je bent toch niet blind. Nou ik weet wel dat er dan zo 10 a 15 cent van de melk af is, voer brand duur wordt, mestafzet brandduur wordt. Ik zou nog maar eens een rekenmachientje aanschaffen als ik jou was. En uitgerekend een land waar we op elkaars lip zitten, waar veel ha moeten verdwijnen voor natuur, uitgerekend zo een land is voor afschaffing van de quotering. Nou dan is de mestwet de nieuwe quotering in dit kleine kikkerlandje, waar geen ha meer te koop is. Je ziet nu al dat boeren daar nu hun geld in steken, want de quotering verdwijnt. Je kan niet een cent afschrijven op land!!!!! Veel rekenplezier toe gewenst.

 • no-profile-image

  Jan

  DDB ers en LTO ers stop met schelden!
  Iedereen weet dat het altijd al zo is geweest, dat boeren maar moeten afwachten wat de fabriek voor hun melk betaald. We hebben veel bekwame mensen in de zuivelorganisaties zitten, het moet toch voor hun ook beschamend zijn dat hun salarissen steeds stijgen en ze de boeren evenveel of minder uitbetalen. Kan er nu niemand een eerlijker systeem bedenken. Ik heb soms het gevoel dat men zich maar al te graag achter de vrije markt verschuilt om een lage prijs uit te kunnen betalen.

 • no-profile-image

  wieberen

  ik ben echt geen uitzondering hoor en ik zet tenminste mijn naam erbij dat is wat anders onbekend onbekend of leeg leeg

 • no-profile-image

  fryske boer

  weten jullie wel wie de grote winnaars zyn de gebr v bakel ze hebben al die lui van de ddb gewoon voor hun karretje gespannen die blokkeren hun eigen fabriek of gooien melk weg hun spotmelkprijs vliegt omhoog kunnen verdorie nog waarmaken ook 40 cent deze zomer deze jongens zijn pas echt slim nu het qoutum nog behouden loopt die handel ook mooi door diep respect jongens steek nog een extra sigaar op

 • no-profile-image

  jannie

  Jammer jonge boer dat je nog gelooft dat je zelf wat te zeggen hebt.
  Blijkbaar heb je nog niet gevoelt en gemerkt dat dat niet meer zo is tegenwoordig.

 • no-profile-image

  Henk

  Ik weet niet wie mijn naam gebruikt heeft of dat het een ander is maar ik ben me wel dood geschrokke toen die vieze lto er mij uit de trekker probeerde te slepen hij had inderdaad geluk want mijn elleboog schoot al uit als ik hem nu zo tege kome dan zou k hem direkt het ziekenhuis in slaan ...
  schijt aan die hoere lto laat ze op fucke
  Ze zijn opgericht om optekome voor de boeren richting de regering dat doen ze niet dus nu doet de DDB het wat heel goed van hun is en dan gaan die lto ers het weer verhindere vieze naaiers ze willen aleen hun zakke vol hebben en dan profiteren van van ons doordat wij de melkprijs omhoog wille wij ddb ers werke dervoor en hun doen geen fuck vieze kut naaiers

 • no-profile-image

  .

  Als ik één van de voormannen zie die zo fout opgetreden hebben en daarmee de hele sector te schande hebben gemaakt door een knok ploeg op te roepen roep ik ze openbaar tot orde. Dit zal niet leuk voor jullie zijn. Dit vergeef ik jullie nooit weer! Dat het nu een tijdelijke strijd is met afnemers over een melkprijs is puur zakelijk! Wij hebben alle andere belangen. Maar om zo agresief te reageren kan niet geacepteert worden. Wie ik ben komen jullie dan achter. Ik ben niet de minste. Heb veel ervaring en redelijk wat macht! Dit krijgt een staartje!

 • no-profile-image

  Antoon

  hé Gert uit dr. blijkbaar zit niemand te wachten op boeren die maatschappelijk verantwoord ondernemen, anders waren er wel mensen geweest die bereid waren meer te betalen voor maatschappelijk verantwoorde melk! boeren, stop voor econoom/politicus te spelen, en ga doen waar je goed in bent: je beesten verzorgen en koeien melken!

 • no-profile-image

  lto lid

  He Antooooon uut kampen , als je denkt dat een boer alleen maar goed is in het verzorgen en melken van de koeien dan is jouw beeld van een gemiddelde boer wel heel erg beperkt. Waarschijnlijk spreek je hier alleen voor jezelf

 • no-profile-image

  knorrie

  LTO is zoals altijd de bobo club bij uitstek.
  Nooit je spierballen latan zien en nooit weten wat er bij de achterban leeft.
  Bestuurders zitten er voor hun eigen haggie en houden de collega bestuurders van de melk "coop' de hand boven het hoofd.
  Dat hebben wij in de varkenshouderij voor 10 jaar geleden al uitgevochten. Wij hebben gelukkig de NVV.
  De pluimveeh. de NVP.
  Nu is de melkveehouderij aan zet.
  KOP OP DDB.
  Zorg dat je collega melkveehouders mee krijgt en begin de dag door het lidmaatschap van LTO op te zeggen.
  Dat hebben wij toen ook almas gedaan, dat voelen ze het beste!

  Succes DDB.

 • no-profile-image

  schweinehalter

  stel dat die minimumprijs er komt, dan kan de postbode nog koeienboer worden. dit willen we toch niet?? Het is een gezonde situatie als alleen de allerbesten boer kunnen blijven....

  Ik heb erg m'n twijfels over de capaciteit van die DDB-leden, die is ernstig laag. Ik durf te stellen dat over 20 jaar de helft tot driekwart van hen geen boer meer is. itt de lto-leden. die blijven sleutelen aan hun kostprijs.
  Verder zitten er weinig ddb-leden in belangrijke besturen, dit is jammer maar zegt weer wat over hen... ze weten gewoon niet hoe het wereldwijd werkt!!

 • no-profile-image

  jonge melkveehouder

  Wat is die Jannie dom zeg. Ik begrijp heel goed dat ik als individu niet wat te zeggen heb. Vandaar dat ik geen onnodig veel energie verspeel aan domme acties. Ik ben nu 32 jaar en melk al 200 koeien. Ja heus mijn vader had echt niet veel 25 melkkoeien en 10 hectare grond. Ga toch aan het werk

 • no-profile-image

  jonge boer van vroeger

  NAJK, als je het over een week nog niet begrijpt, stop dan. Hef het NAJK op voor dat je sprookjes aan jonge boeren verteld! Dat kun je ze niet aan doen! Helaas dat is de werkelijkheid, alleen die telt. Ik waarschuw jullie omdat een grote hekel heb aan bedriegers. die melkprijs moet omhoog anders heb je geen kans. Nu zie je toch wie het tegen proberen te houden! Maak je ogen open!

 • no-profile-image

  Harm

  Schandalig van LTO, sluit je aan bij de DDB. Dit is in Duitsland ook gebeurd, die zien ook in dat dit de enigste kans is om te overleven. Hiermee hou je boeren voor de gek! Diegene die niet door hebben dat je de kostprijs nodig heeft, kan maar bezig stoppen. Deze redden het toch niet!!! Welke belangenorganisatie laat zijn leden voor een slavenloon werken? Deze arrogante LTO denkt zeker dat ze iedereen kunnen dwingen in Europa. Hoe zit het nu, zijn jullie uit om macht ten koste van niet al te slimme boeren, de melkveehouderij in Nederland de nek om te draaien! Onbegrijpelijk ik was redelijk op de hoogte, maar als de kopstukken van LTO alles doen om een einde te maken aan de actie in heel Europa om een eerlijke melkprijs, en op een agressieve manier, schrik je je rot. De hardwerkende boer wordt door zijn eigen voormannen de nek omgedraait. Hiermee hebben ze een bom onder de melkveehouderij gelegd in Nederland. Dus wees wijs en sluit je aan bij de acties, of hopu zeker je grote mond, want het is nu of over! Je verknalt alles en we gaan er aan, eenheid maakt macht, wel op een eerlijke manier!

 • no-profile-image

  Jan

  Jah dat is ook zo Gerrit maar ik weet dat mijn neef die eerste is en dat die andere zogenaamde henk wel iemand anders is en ik ken hem ook want dat is henk notebomer en die woont sinds kort in marum maar woonde eerst altijd in nuis

 • no-profile-image

  Henk

  Derk bedankt voor je steun k vind het vooral klote dat onze blokkade in marum opgeheven is en jan mijn pa is nu ook naar nijkerk om de boeren even te vervangen zodat die boeren kunnen melken daar maar in nijkerk staan ze zeer sterk er zijn wel wat lto ers geweest maar die kunne niks beginne

 • no-profile-image

  gert

  wie vertelt de boeren toch steeds dat ze maatschappelijk verantwoord moeten ondernemen?weidevogelbeheer,koeien in de wei,een net erf,landsschapsonderhoud.enz.Wat houdt het maatschappelik verantwoord ondernemen van de supermarkten dan in ?Een zo,n laag mogelijke prijs voor producent

 • no-profile-image

  Antoon

  @jasper, oudwoude, de man van Friesland Foods had het blijkbaar over een andere prijs dan het regioraadslid. voor 30 cent kunnen ze inderdaad nog veel meer melk kwijt, maar bij 40 cent is dat heel anders, het heeft denk ik weinig met mekaar voor de gek houden te maken...

 • no-profile-image

  Heidel

  Beste jone boer uit overijssel

  Die Jannie zit op elke site de NSB oeps sorry DDB te helpen
  En je hebt gelijk Ik heb ook telefonisch contact gehad met FF en de DDB liegt dat het gedrukt staat zo hebben wij boeren nooit een brief gekregen van de FF ze vezinnen het ter plekke
  En al die onzin die op de site van DDb staat Bah mag er niet meer naar kijken
  Je hebt gelijk ik stop met deze onzin en schrijf niet meer kan beter aan het werk gaan

  Tot ziens Jonge Boer uit overijssel
  succes in je verdere leven jij komt er zeker

  Groetjes Heidel

 • no-profile-image

  weelde

  het is alleen maar weelde die melk over het land laten lopen, die zelfde boeren klaagde bij de mkz in 2001 steen en been en nu doen ze dit

 • no-profile-image

  boerke

  laat die boze spotmarktboeren in vredepeel de zaak gaan verzieken, en gooi die poort open in nijkerk voordat het helemaal uit de hand loopt.....

 • no-profile-image

  MY

  Da's gemakkelijk, ja. De supermarkten de schuld geven. Wie anders? Dacht je nu echt dat de Zuivelfabrieken niet meer uit willen betalen? Dat willen ze wel, maar als de grootgrutters niet meer willen betalen, dan kunnen de zuivelfabrieken dat gewoonweg niet. Vorig jaar was er mondiaal tekort aan melk, dus toen moesten de supermarkten wel. Wat dat quotum betreft: Er hoeft maar een minister te roepen dat er meer gemolken mag worden, alle boeren gaan massaal meer melken. Gevolg: teveel melk, dus te lage prijzen! Als alle boeren hun verstandig waren geweest, alle boeren, en teveel gemolken hadden. Waren de prijzen nu nog hoger geweest dan ze de eerste 5 maanden was. Daarentegen, als ik als boer niet meer melk en de buurman wel, ja dan ben ik gek dat ik ook niet meer ga melken. Dan snij ik mezelf in de vingers. Daarom, als alle boeren niet teveel hadden gemolken, door één uitspraak van een minister, dan was de prijz hoger geweest dan ze nu is!

 • no-profile-image

  Grensboerke

  LTO zoekt weer eens de verkeerde manier om een wit voetje te halen bij de melkverwerkers. LTO heeft niks gepresteerd en denkt nog steeds haar mond te moeten open doen op het verkeerde moment. Ik weet een goede voorzitter voor hen: "ene Sanders"die zei ook altijd het verkeerde op het verkeerde moment.
  Eindelijk laat de sector eens zien dat ze een vuist kunnen maken (wat LTO al jaren niet lukt) en nu moeten de heren zich er weer zo nodig negatief over uitlaten. Ze leren het maar steeds niet en ik begin ook langzaam de hoop te verliezen dat LTO het ooit gaat begrijpen.
  OP hun manier komt er nooit structureel een betere melkprijs.

 • no-profile-image

  Patricus

  En toch moeten de boeren een eenheid gaan vormen, de Duitsers hebben eenheid en dan sta je sterker.
  LTO heeft 50 000 leden.
  Duidelijkheid wie welk belang dient is het makkelijkst dat elk LTO lid financiele inzage eist in de organisatie, en dat10 000 leden het lidmaatschap opzeggen. Je moet een verschuiving maken want nu staan de poppetjes in alle lagen van de keten al jaren op een uitgekiemde manier op hun plaats. Pappa-gaaien en spreek- buizerds zijn veel geziene soorten!
  LTO of DDB, je belangenbehartiger moet het bewezen hebben dat te zijn.

 • no-profile-image

  melkboer

  Met mv, kaasdorp eens. We produceren met z'n allen gewoon teveel. Niet voor niets dat de pakhuizen boordevol zitten omdat er geen afzet is..

 • no-profile-image

  henk

  "echte boer" denk je echt dat alle melk wat we nu weg laten lopen naar afrika sturen zo'n goed idee is? er zijn daar OOK boeren en als je daar dan alle melk gratis naartoe brengt hebben die helemaal niks geen inkomen meer! dat is sinds 20 jaar geleden ook gebeurt, hoppa, overschotje, stuur maar naar afrika, die boeren konden daar niet mee concurreren en moesten alle koeien wegdoen. Nu was er een half jaar geleden een krapte en toen konden ze in afrika helemaal niks meer... Dus DENK eerst ff na voordat je dingen zegt!

 • no-profile-image

  Antoon

  @Patricus, uut Praag
  als je ziet dat bij FF minder dan 3% van de melk niet geleverd werd, kwam de LTO blijkbaar toch op voor het collectief! namelijk die 97% die wel gewoon melk wilden leveren aan hun fabriek!

 • no-profile-image

  willem

  Weg met het quotum, het word als maar duurder en voor deze prijs melken kan er helemaal niet uit. stilstand is vooruit gang , en niet anders om. los eerst eens een keer af. voor je uitbreid. ga eerst je kost prijs eens verlagen. dan hou je tenminste nog wat over. Prima LTO.
  En weg met DDB. het lijkt de JEHOVA wel.Net een sekte met weinig leden die
  tot hun nek in de schulden zitten en er nooit meer uitkomen. Een laatste hap naar lucht, want hun strop word steeds strakker aangehaald. Een kat in het nauw maakt ook rare sprongen.

 • no-profile-image

  Boesje

  Romijn: “De grote meerderheid van de LTO-leden staat achter het standpunt om de quotering stap voor stap af te bouwen.

  65% is maar lid van de LTO. Daar een meerderheid van is misschien maar 55% van de melkveehouders. Dus dan is toch een minderheid voor afschaffing!!!
  Weet iemand de juiste cijfers of worden wij ook door onze eigen organisatie om de tuin geleid??????

 • no-profile-image

  Jaap

  LTO zal er altijd voor zorgen dat ze hun vingers niet branden. Ze zullen altijd de veilige kant en dus nooit geen risico willen lopen. De melkprijs is toch goed, waarom zou je meer willen is vaak de reactie van LTO. Nee LTO is GEEN belangenbehartiging van de boeren, maar van zichzelf! DDB heeft LEF en MOED! Duitsland zit om de onderhandelingstafel, nu Nederland nog!!! Op naar de 43 cent melkprijs.

 • no-profile-image

  logisch

  LTO , Te veel stropdassen en te weinig stofjassen. Er wordt veel vergaderd maar er gebeurt niets.

 • no-profile-image

  friese boer

  01 jun 2008 16:27

  rot op lto domme idioten die Quotum moet er blijven anders gaan alle melkprijzen omlaag wij DDB zijn teminste nog slim genoeg om dat te begrijpe jullie zijn nog dommer dan een koe jemig

  Geplaatst door Henk, Marum

  Helemaal mee eens Henk. Als vraag en aanbod de prijs straks mag bepalen, dan gaat inderdaad het aanbod omhoog en zal de prijs nog lager zijn!! Streef ervoor om dit te behouden En die reactie er op van de kostprijsboer"Nu al kan er in het overgrote deel van Europa volop gemolken worden. Als jullie de quotumkosten eens van die 43 cent afhalen kunnen zelfs de DDB boeren misschien wel wat verdienen aan de productie van melk!"slaat helemaal nergens op. Graag hoor ik van hem welke europese landen dan volop kunnen melken????? Ieder land zit nog met een quotumsysteem binnen europa. Wanneer er een tekort aan melk is (zoals nu het geval) zul je zien dat de prijzen van de melk weer gaan stijgen. Kijk nu maar naar de spotmarktprijzen!! Welke domme boer snapt dit verhaal niet?

 • no-profile-image

  Henk een DDB aanhanger

  Vieze kut naaiers zijn het die LTO ers en laf dat ze zijn egt laf is het om met 150 man tege nog niet eens 30 man te kome staan in marum en gelijk dreige welke trekker steke we het eerst in brand hoe ziek ben je en dan ook nog een 14 jarige boerezoon in de nek pakke aleen omdat hij de trekker vooruit ree om een paar werknemers van de fabriek weg te late gaan vervolgens rijd hij weer agteruit springe der in een een paar lto ers agter hij dagt direkt k rij door zijn pa riep ook rij door dus die jongen doet dat en dan spring gelijk een lto er op de trekhaak en grijpt die jonge in zn nek en probeert hem uit de tekker te trekke via de agter ruit dat slaat egt nerges op hij had geluk dat de hele menigte hem trug trok anders had die jongen hem een beste elleboog stoot gegeve egt ziek zijn die lto ers

 • no-profile-image

  Bennie Stevelink

  De meerderheid van de DOC leden zijn toch lid van de NMV?
  Dan kan de NMV met hun meerderheid het huidige bestuur toch wegsturen en een nieuw bestuur laten kiezen dat volledig uit NMV/DDB leden bestaat.
  Dan kan de NMV/DDB bij DOC zelf de kostprijsdekkende melkprijs gaan uitbetalen.
  Geen NMV/DDB lid die hier aan denkt.
  Alleen dwingen met anderen en zelf niet kunnen uitvoeren

 • no-profile-image

  fryske boer

  als je de reacties hier leest zou ik mij doodschamen bij de ddb te horen lto rug recht verstand zal zegevieren

 • no-profile-image

  Langzaam Ten Onder

  LTO hou maar op met dat laffe gedoe met die knokploege nijkerk lukt jullie toch niet en die knokploege zijn laf en voor die vent die gister dat jonkje in marum van de trekker af probeerde te hale als jij ook in nijkerk bent pas dan maar op want zijn pa is der ook en die is nog steeds boos

 • no-profile-image

  Erik

  Schaam me diep voor LTO, rijkste club van Nederland en nog niet op willen komen voor de boeren. Ben nu dus lid van de DDB. Arm clubje, maar komt in elk geval op voor onze belangen. En begrijp goed, het is onze laatste kans. Ga trouwens morgen ook even in Nijkerk langs en laat me daar geen zgn.LTO-er zien die me daar weg wil krijgen.
  Komop melkveehouders steekt uw neuzen allemaal dezelfde en goede kant op. Naar een faire melkprijs

 • no-profile-image

  latenwehetnetjeshouden

  Voor diegenen die op deze, of andere sites ernstige bedreigingen uiten tot zelfs doodsbedreigingen aan toe; Uw pc heeft een IP-adres. Deze worden na aangifte door de KLPD nagetrokken. U kunt dan binnenkort een bezoekje verwachten van de Nationale Recherche.

 • no-profile-image

  joop

  Vuile oplichters die lto`ers. Ze zijn toch een organisatie die opkomt voor het recht van de boer! Die zelfde boer komt nu op voor haar het broodnodige belang! en wat doet LTO: zich een beetje terughoudend opstellen en af en toe even iets negatiefs laten horen. Afschaffen dat hele LTO! We hebben een organisatie nodig die echt voor de boer opkomt en zich niet zomaar onder tafel laat praten.

 • no-profile-image

  Pieter de Jong

  Welke belangen behartig ik als LTO-lid nog.Immer een leden organisatie die gezond is één lid zijn mening erg veel waard.Heb nooit de kans gekregen om duidelijk te maken dat de politiek die volume knop van de hoeveelheid melk mag regelen.Om de melkprijs te drukkenDaar ben ik boos over en vele met mij in Achtkarspelen/Friesland.Wim kan zou zeggen democratie is de wil van het volk.Sta nu ook weer verstelt wat ik nu als LTO-lid weer wil.Een LTO-knokploeg in huren om de zuiveljongens te wille te zijn.De Duitse boeren zullen blij zijn met z'n leden organisatie.
  Voel me wel thuis bij de slogan""inkomen daar draait 't om""

 • no-profile-image

  melkboer

  Ik vraag me af hoeveel boeren werkelijk vinden dat het quotum afgeschaft moet worden.............

 • no-profile-image

  consument

  Voor diegene die aan de onderhandelingstafel zitten, moeten de belanghebbenden op dat moment flink actie voeren. Anders heeft de onderhadelaar geen schijn van kans. Als je ze ook nog laat vallen is het zeer triest en nog is triest. Je bent dan de grote verliezer. Schijnbaar verdienen die boeren die nu zo praten genoeg. Dus geef die ook geen cent meer. Geef dit aan mensen die beseffen waar ze mee bezig zijn, dit zijn de mensen van de toekomst. Die hebben inzicht en kunnen rekenen. Van die nalopers heb je niks. LTO hou je rug recht en kom op voor de boeren. Dit doen ze in andere landen ook! Die steunen de DDB en de BDM.

 • no-profile-image

  melkboer

  Ik vind dat het peil waarop de DDB-leden op dit forum reageren wel erg laag. Dat zie ik ook aan degene die in mijn buurt het hardst achter de DDB aanhollen. Het zijn bijna allemaal LOSERS die altijd roepen dat het aan een ander ligt en altijd pech hebben.
  Kijk eerst eens op je eigen erf of je kostprijs daadwerkelijk zo hoog is en waar dat dan aan ligt? Voor degene die de blokkades volhouden zou ik zeggen: dan heb je dus verborgen werkloosheid want anders had je er de tijd niet voor.
  En bovendien er zijn legio DDB-leden die wel melk afleveren!!!!!

 • no-profile-image

  laambert

  LTO en FF julie doen helemaal niets de ja de kostprijs moeten we beheersen en dat doen we al jaren maar als de diesel kunstmest en de brok zo duur word dan valt er niet zo veel meer aan te doen de melkprijs lijkt me toch het belangrijst van het inkomen van ons kijk naar de duitse melkfabrieken die zijn al in gesprek om een betere melkprijs te betalen de ddb probeert tenminste om ons te helpen ik zeg lto vaarwel en word lid van ddb

 • no-profile-image

  onbekend

  en in juni dan?

  en hoeveel was dat zonder toeslagen en zo voor het vet en het eiwit en welke leverhoeveelheid.

  ook dat even vermelden graag anders kunnen we net zo goed appel en peren met elkaar verglijken!

 • no-profile-image

  wijze boer

  Laat toch weg lopen die melk, dan gaat die melkprijs wel omhoog, dit is ook gunstig voor mij, Ik laat geen drup weg lopen want ik kan het melkgeld niet missen. Twee honden vechten om een been, .....

 • no-profile-image

  Bert-Jan

  misschien moeten jullie luitjes van de DDB eens even rustig na denken.
  Denk even na hoe jullie je zouden voelen als jullie onterecht kilo's melk moeten weg laten lopen omdat er een clubje van boeren de lokale melkfabriek blokeerd.
  Denk even na hoe groot de financielle gevolgen zijn voor boeren met hun gezinnen als ze meerdere keren niet hun melk kunnen leveren door de actie's.
  ok de melkprijs is inderdaad schandalig laag en alle onkosten stijgen inderdaad.
  maar moet een ander leiden onder deze acties?
  krijg je dan geen verdeeldheid tussen de boeren?

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Natuurlijk komt de LTO op voor de belangen van haar leden. Het grootste deel de LTO-aanhang wil gewoon melk leveren. Als er dan een stel idioten met hun tractor voor de deur staat, zodat de melk niet weg kan, is ronduit vervelend. Jongens van de DDB, gedraag je fatsoenlijk, en luister naar je collega's. Wees blij dat er nog melkveehouders met verstand zijn.

 • no-profile-image

  Jonge melkveehouder

  Er wordt hier gezegd dat ddb boeren boven hun kostprijs werken en dat ze niet bij de beste 25% kunnen zitten.
  Dit is natuurlijk totale onzin ook hier is er een verdeeldheid net zoals bij de lto en nmv leden.
  Dat consumenten wel begrijpen dat wij melkveehouders staken is voor hen wel te begrijpen, wordt tijd zeggen ze!
  Jammer van die grote groep meelopers die het nog niet snappen!!
  Op de najk site staat dat ze tegen de acties van nmv een ddb zijn, zijn ze dan wel voor acties van LTO???
  Hoe denkt het NAJK over de prijsopbouw van de melkprijs?

 • no-profile-image

  gerrit

  Beide Henken uit Marum lijken wel veel op elkaar zeg! Ze kunnen niet schrijven en hun taalgebruik is wel erg laag bij de grond.

 • no-profile-image

  gerben

  Bij behoud van het melkquotum zullen de quotumkosten weer flink op gaan lopen. Degenen die hier in het verleden zo veel in hebben geinvesteerd en er op hebben gegokt dat het een blijvend systeem is hebben het helaas mis. Om dan middels dit soort acties jezelf te beschermen is erg laag bij de grond. Geef degene met een goede strategie en inzicht de ruimte!

 • no-profile-image

  Patricus

  Ik heb even opgezocht wat LTO betekent, en het is "Organisatie voor collectieve belangenbehartiging, individuele dienstverlening en groepsgerichte activiteiten voor agrarische ondernemers"

  Misschien moet het worden,
  ==> doel is persoonlijke en individuele financiele belangen van LTO bestuurders is samenspraak met melksector en verwerkers.
  ==> hoe, door boeren/ agrarische ondernemingen het gevoel geven dat er naar ze geluisterd wordt maar in de achterkamer lekker de smeergelden opstrijken, en veel sussende woorden spreken, en verdeeldheid zaaien is ook een hele goede zet...
  ==> Wie weet wat elke LTO bestuurder verdient, waar het geld vandaan komt en wat de persoonlijke banden zijn met Friesland Food.
  Wie het weet mag het zeggen, Leve de Nederlandse Kaas!

 • no-profile-image

  -

  laat de lto lekker verder slapen hier in Nederland..
  in Duitsland denkt de lto al heel anders over de actie's.
  denk dat de voorzitter van de lto Duitsland maar eens nodig met de Lto nederland moet praten. !
  tis toch te gek voor woorden ( deze uitspraak van de lto )
  vooral flink blijven bellen naar 't bestuur van lto al zijn alle lijnen BEZET !!!!


  En ddb ga zo door...
  spotmarkt in nederland is al flink aan 't stijgen ! ! !

 • no-profile-image

  henri gelderland

  Helenaal eens met my kaasdorp. Als we nu net als eind vorig jaar eens allemaal een paar procent minder leveren wat zal de prijs dan stijgen net zo als nu maar dan zonder de melk in de put te laten lopen Maar als de prijs dan stijgt gaan we toch weer als gekken melken en zo groot mogelijke stallen bouwen en zo hard mogelijk werken om dan toch weer voor 25 cent te gaan melken Dus we willen niet dat de prijs hoog blijft

 • no-profile-image

  echte boer

  gekkewerk die melk over het land
  daar is de melk niet voor
  die boeren die dat doen moeten eens in die landen gaan kijken waar de mensen sterven van de honger, dan hebben wij nog grote weelde

 • no-profile-image

  G.F.Gross Bölting

  Hallo ;
  heb zojuist dit artikel gelezen en vind dit echt onbegrijpelijk . Je mag als LTO denk ik best een ander idee hebben en denken "dat word toch niets " , maar ik vind het echt onbegrijpelijk dat LTO zoveel openlijke kritiek heeft op de acties van de DDB . Het lijkt een beetje of ze bang zijn om door een eventueel succes van de DDB ( de kans dat het een succes wordt is wel heeeel erg klein ) hun machtspositie kwijt zullen raken .
  zelf ben ik gematigt positief aanhanger van de DDB . D.w.z. een leverstop vind ik OK , blokkades gaan denk ik te ver .
  Maar verder zou ik tegen alle kritisie zeggen : ga eens in duitsland kijken wat daar voor een solidariteit heerst onder de boeren . De zusterorg. van onze DDB is daar bezig om te onderhandelen over voortzetting van een mengenregulatie- systeem in ruil voor afschaffing van de melkpremie .met andere woorden , bescherming tegen goedkope invoer en dit betalen vanuit de pot v.d. melkpremie . misschien iets om over na te denken ....
  m.vr. gr. Gregor Gross Bölting

  PS. blij dat ik geen lid meer van LTO ben . ( al enkele jaren )

 • no-profile-image

  toon

  laat het melkquotum dan ook niet los en laat de braakgronden braak liggen en kom je af spraken als E.E.G. na. Zodat de prijzen automatisch wat hoger blijven en je met een 40 urige werkweek een goed inkomen hebt. Brussel kan en mag niet tornen aan einddatum 2015. wij hebben op deze basis miljoenen geinvesteerd in quotum en zouden nog graag wat terugverdienen. Afspraak is afspraak.

 • no-profile-image

  Klaas

  Akkerbouwer, zelf ben ik nog geen enkele consument tegengekomen, die zich interreseerde voor de melkstaking. Wij Nederlanders mogen toch staken en de consument heeft er geen enkele hinder van ondervonden. Melkveehouders zullen ook deze kosten zelf moeten dragen, maar ze zijn wel gewend de tering naar de nering te zetten. Trouwens de zuivelorganisatie heet RFF en geen FDF.
  Stop met schelden, want daar bereik je in ieder geval niets mee.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Ik heb niet opgezocht wat
  L.T.O. werkelijk betekent
  Patricus (21.41 uur).
  Maar mijn uitleg is vanaf nu:
  Laf Triest Onbetrouwbaar.
  De slippendragers van de grote coöperaties en cda/vvd lonken al stiekem naar een zetel die nog verder van de boeren afstaat daan die waar zij nu aan vast kleven.
  Laat ze beven boeren, of zals vrijdenker Theo van Gogh placht te zeggen, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
  Wie ook maar een greintje compassie heeft met de actieve boeren, laat Laf Triest en Onbetrouwbaar even weten dat ze uw lidmaatschap voor altijd kunnen vergeten.
  Elders schreef Jan uit Friesland terecht:Nu nooit meer zeuren als jullie minder beuren.
  Laat een ding duidelijk zijn deserteurs.
  Niet de D.D.B. heeft verloren....DE HELE BOERENSTAND HEEFT VERLOREN!
  Daar zullen de korte termijndenkers op langere termijn nog pijnlijk genoeg achterkomen.
  Dezelfde Jan raadde de zijlijners aan om lekker verder te dromen.
  Daar sluit ik mij bij aan.
  Nogmaals actieboeren u heeft niet verloren.
  Laf Triest Onbetrouwbaar en haar vazallen verloren
  hun gezicht.
  Dat vergeten heel veel boeren (en een wakker dier) niet zo licht.
  Mocht er alsnog een hernieuwde bezetting komen in Nijkerk dan zeg ik bij deze toe, dat ik een dag vrijmaak om af te lossen.
  Ten tijde van de fusie in het hoge Noorden waarschuwde ik hier reeds voor de gevolgen.
  Hoon en spot vielen mij ten deel.
  Wie goed opgelet heeft de laatse dagen weet donders goed, dat ik meer en meer bevestigd wordt in mijn oordeel.
  Acter de schermen wordt er een vies spelletje gespeeld met de boeren.
  Laf Triest en Onbetrouwbaar speelt haar partijtje daarin mee.
  Ik schreef hier eerder dat ik nog koeien met de hand heb gemolken.....dan krijg je vanzelf een band met jouw koeien.
  Die tijd komt niet weer .
  Kleinere boeren komen heus wel goed weg als zij stoppen.
  Maar ik denk nu even aan die middelgrote boeren die zelf wel willen afbouwen, maar een zoon of dochter hebben die er nog wel wat in zien.
  Voor hen is het een race geworden van -to be or not to be-.
  Wie achterop raakt weet dat ie het niet lang meer maakt.
  Dus land/quotum bijkopen en aanpassen of verzuipen.
  Wat ik nu zie, is dat jullie elkaar de nek omdraaien.
  Een goede beloning is goed voor o.a. die middelgrote gezinsbedrijven.
  Speciaal voor hen heb ik hier de laatse dagen zitten schrijven.
  Moedige mensen kiezen zij delen niet, laat staan dat zij een ventje van 14 uit de tractor sleuren (min of meer in opdracht van Laf Triest en Onbetrouwbaar).

 • no-profile-image

  Boer Lacht

  Wijze Boer uit Rosmalen heeft het helemaal begrepen. De quotum prijzen zijn al onderuit. Goeie aktie van DDB. Ik hoop dat ze dit nog een tijdje volhouden. Met een beetje geluk vergeten ze dadelijk de tweede snede gras, zodat de productie komende winter ook achter blijft (of zouden ze de melk dan nogsteeds weg laten lopen). DDB VEEL SUCCES!!!

 • no-profile-image

  Peter

  Bijna alle burgers uit NL staan achter ons, bijna alle europese boeren staan achter de EMD. Een stel meelopers uit NL doen er niet aan mee!
  70% van degene die niet meedoen zijn nog aan het twijfelen.
  Bij die 70 % hoort ook nog een groot aantal mensen met een tweede functie, waardoor ze neutraal moeten blijven!

 • no-profile-image

  Paul

  De DDB heeft naar eigen zeggen 30 % leden onder de veehouders.
  Toch zijn er (gelukkig) minder boeren die de melk over het land uitrijden of weg laten lopen.
  De 70 % andere boeren denkt volgens mij heel anders over de werkwijze (en betrouwbaarheid) van de DDB. Zoveel melkveehouders, zoveel verschillende meningen. Maar over een ding zijn wij het eens. Dat een betere melkprijs nodig is om de sterk gestegen kosten enigzins te compenseren. Hoeveel hoger de melkprijs dan moet zijn laat ik dan maar even in het midden.
  Daarom hebben enkele Twentse boeren het initiatief genomen om geld bij elkaar te doen en (bijna) alle zuivel uit een lokale supermarkt op te kopen. Verschillende toetjes hebben we uitgedeeld aan het winkelend publiek met een persbericht erbij. Het grootste gedeelte van de gekochte zuivel hebben we afgeleverd aan de regionale voedselbank die er erg blij mee was/is.
  Tijdens de actie alleen maar positieve reacties van zowel consumenten als filiaalmanager van de supermarkt.
  Voor foto's kijk ook op AGD.nl en Boerderij.nl

 • no-profile-image

  paulien sympatisant

  Lieve Paul, SUPER had ik ook graag gewild. Maar het effect... ik heb het niet gezien op het Journaal enzz... DAAROM was het laten weglopen van melk de enige oplossing!!!! Discussie op gang brengen... snapt er nu niemand iets van????
  Hoezo druiven zuur "jij respecteert toch iedereen zijn of haar mening????" niets aan het handje toch???
  Bewondering voor mensen van de DDB wat een lef, kastanjes voor jullie collega's uit het vuur halen.

 • no-profile-image

  mijn boer is stoer!!

  duitsland met nederland vergelijken heeft geen zin .
  Ik heb er jaren gewoond en het hele leven(uitgaven aan eten,trots op eigen product enz) is echt anders dan hier in nederland. een boer in duitsland is meer dan een boer in nederland !!! jammer maar waar

 • no-profile-image

  DE TUKKER!!

  Ja akkerbouwer in grote lijnen met je eens maar heel veel mensen begrijpen dat niet, ze kompleet gehypnothiseerd door de secte van siiiiiiiita en die andere muiters van de nmv. Let wel wat op je taal gebruik.

 • no-profile-image

  Eerlijke melkprijs

  Boeren hebben macht, met dit motto wil men proberen meer grip te krijgen aan de opbrengsten kant. Dit is ook hard nodig omdat de kosten waar men bijna geen invloed op heeft de pan uit rijzen. Staken kunnen we niet, met een vriendelijke actie wordt je uit gelachen! Je product niet op de markt brengen is het meest effectief. Maar dit kost de producent geld!!! Velen doen er niet aan mee. Dus weinigen moeten het uitvoeren en dus betalen!! Hier speelt je tegenstander handig op in en kan de actie mislukken. Dit lukt alleen bij goede boeren, slappe boeren mislukt het!! De melkactie zal slagen door de sterke boeren uit Duitsland en enkle andere landen. De slappe boeren boeren huigelen met de LTO, FF en Campina, om het te laten mislukken. Als het toch lukt gaan dan deze slappe boeren de kosten meebetalen aan de mensen met een eerlijke rechte rug, of laten ze hen gewoon stikken? Ik had wel zo iets verwacht, maar ik ben toch ge schrokken doordat het de waarheid wordt! Het is uit gedraaid op een ordinaire vertoning. Dat de DDB zich beroerd voelt kan best geloven!! Als je alles geeft en inzet voor de melkveehouders voor een redelijke boteham en zo wordt geschoffeert is hufterig!! Dat daar bestuurders van LTO en FF en Campina de aanzetters zijn is een ramp voor het imago van de agrarische sector. Maar dat er boeren zijn die zich hiervoor, voor de kar laten spannen is zeer dom. Begrijp je wel wat je gedaan hebt? En actie die Europees is op gezet om de al jaren duurende onderbetaling van agrarische producten een halt toe te roepen!! Wat ben je toch een stelletjes sukkels.

 • no-profile-image

  fryske boer

  akkerbouwer tukker jullie hebben gelijk maar matig taalgebruik anders kom je op zelfde nivo tercht als ddb boeren en aanhang

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Lieve Paulien,
  Zie jij het op dit late uur nog wel scherp?
  Lees alles nog eens rustig door meid.
  Zoveel tijd ben je daar nu ook weer niet aan kwijt.
  Haal jij misschien een paar reacties door elkaar.
  Duidelijk formuleren Paulientje, maar bovenal jouw reactie goed nalezen, voordat je hem het wereldwijde web ingooid.
  Ook jouw reactie blijft tot in lengte van dagen bewaard.

 • no-profile-image

  fatsoen

  Vooral veel schelden tukker en akkerbouwer. Staat stoer. Wat denken jullie hiermee te bereiken?

 • no-profile-image

  Kostprijsboer

  jemig, Henk! Misschien eens goed om een IQ-test te doen samen met de koe. Als Nederland als een van de weinige landen in Europa het quotum wel vol melkt en de rest niet, dan zijn we toch wel erg stom om te beweren dat het beter is het quotum te behouden. Nu al kan er in het overgrote deel van Europa volop gemolken worden. Als jullie de quotumkosten eens van die 43 cent afhalen kunnen zelfs de DDB boeren misschien wel wat verdienen aan de productie van melk! De LTO is er tenminste voor de echte ondernemers!

 • no-profile-image

  neutrale

  Ga allemaal maar een IQ-test doen. En doe er gelijk maar een cursus Sociale Vaardigheden en Communicatie achteraan.

 • no-profile-image

  onpartijdig

  Het wordt nu wel heel duidelijk , het is al jaren zo dat de LTO de belangen van de rundveehouders veel beter behartigt ten koste van de varkenshouders, maar nu wordt het duidelijk dat ze die belangen ook nog slecht behartigen . Ze zijn soft en nemen geen standpunt in.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Beste varkens houder,vrijemarkt, gebruik je verstand. Zulke negatieve kritiek moet je niet plaatsen. De enorme stijgende kosten heb je zelf niet in de hand. De loonwerker hebben ook te maken met kostenstijgingen. De kostprijs wordt gemiddeld bepaald. Of de boer het zelf doet of de loonwerker doet hierin niks ter zaken. Veel varkenshouders zitten met de zelfde problemen. Moet ik voor een hongerloon werken! Probeer een redelijke macht te krijgen in je opbrengstprijzen. De kostprijs die je zelf hebt, wordt voor een groot gedeelte bepaalt door andere. Daar heb je helaas te weinig invloed op. Probeer je collega boer te steunen in plaats van af te zeiken!

 • no-profile-image

  johnny

  Jongens van ddb hou vol daar in nijkerk onze steun hebben jullie .Als ze de blokkade willen breken komen wij ook om jullie te helpen.

  We zullen die supermarkten een lesje leren

 • no-profile-image

  Jan

  Weinig waardering voor de opstelling van de LTO. Zij heeft nog nooit iets bijgedragen om voor de boeren een kostendekkende melkprijs te krijgen.
  Ze pleiten nu steeds voor het afschaffen van het quotum, maar we moeten maar afwachten of dat voor de boeren goed zal uitpakken. We hebben nu gezien hoe snel de prijzen weer kunnen dalen.

 • no-profile-image

  jan jaap

  En jaren later is iedereen het met elkaar eens... Er moest iets gebeuren en de DDB heeft het gedaan. Alle LTO boeren zijn nu bang en profiteren later van die DDB boeren die wél hun nek uitsteken!

  Maar ja is in de varkenshouderij ook altijd zo geweest NVV stelt zaken aan de orde, LTO klopt zich op de borst!

 • no-profile-image

  Henk

  ag jah er zijn altijd boeren die geloven in de lto maar dan deug je ook niet lto is gewoon en klote bond en ook nog laf om knokploege rond te laten gaan

 • no-profile-image

  leeg

  wat de rug recht?

  wie zijn er nu een stelletje zakkenwassers? wat heeft lto nu voor u betekend in al die tijd?? NIKS.

  het enigste wat ze doen is een beetje de schoenen petsen van de de zuivelfabriek, overheid, de natuur mongooltjes, wat doet lto nu nog meer dan?

  voor welke belangen komt lto nu op dan? denk eens na welke mensen daar in het betuur zitten? weten hun wel eens wat een koe is? of kennen ze die alleen van een foto?????????
  LTO moet zijn BEK houden, en achter de DDB gaan staan kijk eens wat er nu al gebeurt is met de spotmelk?? heb je de prijzen al eens weer gezien? van 25 cent naar 43/45 cent nu al......

  wie loopt zo te schreeuwen dat er meer melk qotum bij moet komen LTO en de zuivelfabrieken, want er is een krapte aan melk???????

  IK HEB NOG NOOIT GEWETEN DAT OP HET MOMENT DAT ER ERGENS EEN KRAPTE VAN IS DAT DE PRIJS VAN DAT PRODUCT ZAKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  HEEL KNAP van de zuivefabrieken, en LTO

  kijk nu eens op de papieren van eind vorig jaar en die van nu?

  mensen denk nu eens verder kijk eens goed naar de cijfers en denk FUCK LTO!!!!

  het enigste wat ik nu nog kan bedenken is dat LTO voor "LAFFE TERING ONDERNEMERS staat"

  dit is mijn persoonlijke mening over het hele verhaal!

 • no-profile-image

  melkleveraar

  nou,nou wat stoer hoor,schelden op lto-ers en ff-ers. Is dat nou alles wat jullie kunnen? schelden en tekeer gaan? gebruik je verstand eens en accpteer dat jullie waarheid niet altijd DE waarheid is.
  Er zijn ook mensen die anders(genuanceerder) denken.
  En alsjeblieft als jullie zo weinig vertrouwen hebben in ff of andere zuivel bedrijven,ga dan in het bestuur en zorg dat het beleid verandert.
  Of begin een eigen melkhandeltje maar dan niet zeuren als de vrije marktprijzen eens slecht zijn.

 • no-profile-image

  wjk

  Als die andere zo graag melk willen leveren dan kunnen ze die wel kwijt op de spotmarkt voor een lager bedrag want die willen dus geen hogere melkprijs (al vliegt deze nu wel hard omhoog)
  De LTO moet zich er verder niet mee bemoeien. Laten zij de afvoer van de wel leverende boeren maar regelen voor hun zieltjes doe ze voor hun wel wat goeds, maar laat de protesteerende boeren met rust!

 • no-profile-image

  chris

  ik denk dat er nu genoeg met de boeren is gesolt
  mogen ze ook nog wat verdienen voor hun harde werk
  ga zo door

 • no-profile-image

  Milchbauer

  wir haben auch einen betrieb in den niederlanden und ich frage mich wer bezahlt eigentlich die leute beim lto die bauern oder AH oder bekommen die (hinter dem rücken gratis urlaub geschenkt von AH) etwas geschenkt wenn der lto sich nicht hinter euch stellt dann kündigt eure mitgliedschaft bei lto. genau das habe ich mit dem deutschen bauernverband gemacht das geld kann ich mir sparen wenn die nichts für mich tun
  gruss milchbauer

 • no-profile-image

  Hans

  LTO gewoon opzeggen. Doen niets voor de boeren (clubje kost ook nog veel geld). Die boeren die er in zitten, zitten er voor het plekje. DDB doet er tenminste wat aan. Als dit idee bij de LTO was weggekomen was het een geweldig idee, het is een zootje!!! LTO schaam jullie en jullie aanhang (meelopers).

 • no-profile-image

  realist

  moet de slag om nijkerk op 3,6,08 in de geschiedenisboeken komen als die idioten daar niet weg gaan zal dit gebeuren de media zal smullen

 • no-profile-image

  lot

  Verdeel en heers! Dat is wat bij mij boven komt. Natuurlijk wil iedereen een boterham overhouden aan zijn bedrijf. Maar bedrijfszekerheid wordt niet alleen bepaald door de melkprijs. Onderhandelen doe je op een volwassen verantwoorde manier, en niet in de vorm van acties die gigantisch uit de klauw gaan lopen. LTO en DDB kunnen zich geen loopgraven veroorloven.

 • no-profile-image

  gerrit

  Goed zo LTO,ga zo door!!!!
  Wat ben ik blij dat ik na de MKZ-crisis mijn lidmaatschap bij LTO heb opgezegd!
  Het enige wat jullie doen is je eigen zakken vullen,stelletje slijmballen.Jullie hebben nog nooit iets bereikt en zullen op deze manier ook nooit iets bereiken.
  Kijk naar de Duitsers en leer hier wat van.

 • no-profile-image

  meije

  pff grote bek kan ik ook wel hebben. en een staartje krijgt dit zeker!!!!

  maar ik steun de ddb ook, maar een beetje transperantie is niet verkeer

 • no-profile-image

  jasper

  dinsdagmiddag in nijkerk is mij (DDB-lid)door zo'n goedbetaalde en netjes in het pak zittende FF-bobo letterlijk gezegd : "we kunnen de melk niet kwijt,er is te veel. als je wat wilt berijken moet je 1miljard kg melk uit de markt halen". de meesten van ons weten vast nog wel waar teveel melk toe leidt (eerste helft 2007). Zaterdagavond Gerkesklooster ,een regioraadslid :"we kunnen de melk best kwijt er is ruimte genoeg op de markt". WIE houdt WIE hier voor de gek!!!!!!! Evenlater een medestander van dat regioraadslid "er zijn boeren die graag willen leveren omdat ze geen drie dagen melkgeld kunnen missen" En dat bij een melkprijs over mei van 35 cent!!! Wat moet zo iemand met 30-31 cent? Later op diezelfde avond heb ik iemand die ook graag wilde leveren wat hij gevonden had van de 25 cent vorige zomer. reactie :"prima, ik kan best melken voor 25 cent". persoon in kwestie draait zich om loopt een eindje weg en enkele seconden later hoor ik dat ook hij geen 3 dagen melkgeld kan missen !!! De "losers"van de DDB laten zien dat zij wel melkgeld kunnen missen De "blijvers" moeten hun eigen reactie nog eens nalezen en overdenken.
  Beter klein maar dapper dan groot en slapper!

 • no-profile-image

  robert

  LTO julie zitten zeker ook met aandelen in de grote suppermarkten
  goed boeren zet ze een week zonder melk ;dan weten ze dat we macht hebben maar ze zijn de boeren weer aan het sussen en zo kun je niet laten zien wie de sterkste is en dat is de boer als hij samen met de colegas niet levert ,dat is zo met varkens kippen aardappelen en alle verse produkten ,arbeiders staken ook als de lonen te laag zijn en na twee weken krijgen ze hun wil

 • no-profile-image

  Laffe Tering Organisatie

  He antoon wij gaan heus wel weer met ons werk verder als wij 43 cent hebbe dan gaan wij weer rustig aan het werk hoor wees maar niet bang

 • no-profile-image

  .

  Het is de LTO die bijv. ook voor het grote amoniak probleem gezorgt heeft. Die hebben in hebegin steken laten vallen. Ze hebben de laatste 20 jaar alleen maar zitten lullen over imago en alles toe gegeven ten koste van de hele agrarische sector. Het is niet gek dat mensen boos zijn op zo'n organisatie die er alleen staat voor de bestuurders en de leden bijna altijd laat stikken. Zij kijken niet na de concurentie positie van de Nederlandse agrarische sector ten opzichte van de buurlanden. Binnen het europese kader komt Nederland er zeer bekaait af. Ook het imago loopt al jaren dueken op. Die is in andere landen veel beter en daar zijn de aktie's ook veel harder. Altijd toe geven is zeker niet goed voor het imago.

 • no-profile-image

  Statisticus

  1983 ---> 20 % van het modaal inkomen op aan levensmiddelen

  2008 ----> 11 % van het modaal inkomen op aan levensmiddelen.

  Belangenbehartigingsorganistaties melkveehouderij : LTO,NMV,NAJK

  Algemeen belang : Het bereiken van een hogere melkprijs

  Boerenmeningen : Grote verdeeldheid.

  ............ zooo jammer ........

 • no-profile-image

  jonge melkveehouder

  DDB is een opruiende en intimiderende organisatie. Ze liegen dat het gedrukt staat. De huidige acties zijn anarchistisch van aard. Friesland Foods moet met juridische stappen de blokkades tegengaan. Tijdens reguliere vergaderingen binnen Friesland Foods kunnen de leden op een democratische manier hun strijd leveren voor een betere melkprijs.

 • no-profile-image

  jannie

  Ja..hier die intelligente nog even...
  Zielig hoor dat je een ander dom moet noemen, dat je niet op een andere manier iets terug kunt zeggen.
  Ook weer eentje die diep zinkt.
  Jammer dat je daar nog energie voor hebt.
  Succes stoere jonge boer, die al een superbedrijf heeft opgebouwd.
  Vooral succes met de bank en je torenhoge hypotheek.

  En vooral nooit ergens voor staan, alleen voor je eigen hagje...

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Heel goed Paul uit Enter.
  Elders op deze site heb ik,
  (in het heetst van ``Die Milchwende``), aangeraden om ook publieksvriendelijke actie te ondernemen.
  Hulde Paultje, maar dat wil niet zeggen dat iedereen zoiets dan ook van het één op het andere moment kan bewerkstelligen.
  Bovendien was daarvoor de melkplas (gelukkig)
  te groot.
  Iedereen protesteert op zijn manier Paul...ook -een wakker dier-.
  Daarom nogmaals:
  Wie vecht kan verliezen.....wie niet vecht heeft al verloren!
  Ik reken u dan ook tot de vechters en heb bewondering voor jullie actie, ongeacht hoe u over mij denkt!
  U heeft vast geen tijd gehad om al mijn bespiegelingen van de laatste dagen te lezen.
  Maar als u even naar onder scrollt,naar 2 juni 23.13 uur.....dan komt u wellicht met mij tot dezelfde conclusie.
  Dankzij de onderlinge boerenruzie, zijn nu en op langere termijn de druiven zuur.
  Bedankt Paul en zoals ze in Twente dan zeggen:
  Het geet oe goed bie al wai doet!

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Stelletje achterlijke debielen van Dutch Dairyboard

  Krediet in 1 klap weg bij de consument
  We leven in Europese markt. Als de prijs tussen europese melk en wereldmarktmelk kaas te groot wordt krijg je import gebeurde met suiker ook waardoor interne prijs flink zakte.
  1 groot schip met kaas of poeder met een kilo'tje koffie erbij waardoor het niet meer onder de definitie kaas valt en interne prijs donderd inelkaar.

  Dus kan je beter quotum afschaffen LTO is tenminste een slimme organisatie. DDB kortzichtig. Als ik FDF of Campina was zou ik leden DDB stuk voor stuk royeren. Dolk in je rug steken gadverdamme!!!

 • no-profile-image

  frans a. holstein

  N.a.v. melkacties.

  Door mijn veelvuldig kontakt met boeren in de regio (o.a. via agr. makelaardij) en ook vanwege mijn vorige loopbaan bij Agrico (helaas ben ik volledig afgekeurd) snap ik de agrarische markt redelijk goed.

  Waar ik mij over verbaas zijn o.a. 2 zaken:
  1. veel boeren gebruiken "eigen merkprodukten" van supermarktketens en bijv. Milsani van Aldi.
  Dsit zijn allemaal zuivelspullen met een lage inkoopprijs.

  2. Het destimuleren van gebruik van dit spul en het stoppen met toeleveren voor
  eigen huismerk door de grote leveranciers (Fr.Food en Campina) levert pas echt geld op
  Dit moet intern geregeld worden binnen de leden- en bestuursstruktuur van de coopearaties, en via de direkties in de verkooppolitiek.

  Gaarne bereid tot verder commentar,

  m.vr.gr.
  Frans A. Holstein
  06.1090.8348/0514.569906

 • no-profile-image

  Jan

  Verbaas me er al jaren over, dat zoveel boeren en hun kinderen boodschappen gaan doen bij Aldi en A. Heijn.
  De prijzen bij Aldi zijn belachelijk laag, daar kan een producent nauwelijk nog wat aan verdienen en we weten dat A.Heijn goed geschoolde inkopers heeft, waardoor onze marge bijna nihil is.
  Ik hoop, dat na de fusie van FF en Campina de nieuwe organasitie de macht krijgt om alleen onder eigen merkt te leveren, maar ik ben bang dat dit niet gaat lukken.

Laad alle reacties (129)

Of registreer je om te kunnen reageren.