Home

Achtergrond 191 x bekeken

LNV publiceert verstrekte EU-subsidies op 1 juli

Op 1 juli 2008 maakt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de verschillende EU-landbouw- en visserijsubsidies over 2007 aan bedrijven openbaar. Dit jaar wordt de database op internet aangepast aan de nieuwe Europese eisen voor de openbaarmaking.

In Nederland worden al 3 jaar de verstrekte subsidies via het internet gepresenteerd. Het ministerie van LNV maakt elk jaar de EU-subsidiebedragen bekend, die in het voorafgaande jaar aan Nederlandse bedrijven zijn toegekend in het kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het gemeenschappelijk visserijbeleid (GVB). Het besluit tot openbaarmaking van de gegevens uit 2007 is op 2 juni in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf 2008 moeten alle EU-landen de subsidiegegevens openbaar maken. Al bekende Europese subsidiegegevens over 2005 en 2006 zijn in een databank beschikbaar.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘GLB’

Meer informatie LNV, 1 januari 2008: EU-landbouw- en visserijsubsidies 2007 op internet

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.