Home

Achtergrond

Kwartfinale trekt 7,5 miljoen kijkers

Ruim 7,5 miljoen televisiekijkers zagen Oranje zaterdagavond verliezen van het Rusland van Guus Hiddink.

Dat blijkt gisteren uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het gaat om het gemiddeld aantal fans dat thuis de gehele wedstrijd volgde.

De SKO telde 9,5 miljoen kijkers die thuis minimaal een minuut inschakelden op het duel. Buitenshuis - in de kroeg, vakantiehuis of op het werk - waren dat er aanvullend nog eens 1,5 miljoen. Het totale bereik komt daarmee op 11 miljoen kijkers.

Het gemiddelde van 7,5 miljoen thuiskijkers is maar 200.000 mensen meer dan die naar de wedstrijd van Oranje tegen Roemenië keken. Wel ging het om het hoogste aantal kijkers van de Oranje-wedstrijden tijdens dit EK. Bijna 4 miljoen liefhebbers bleven na de verloren wedstrijd op Nederland 1 hangen om naar de nabeschouwing te kijken.

Een miljoen mensen leverden in de rust een bijdrage aan de waterpiek of gingen even iets anders doen. Tijdens de rust stond de teller op 6,5 miljoen kijkers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.