Home

Achtergrond

Kroes daagt Slowakije voor EU-rechter

EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) daagt Slowakije voor het EU-Hof van Justitie omdat het niet is overgegaan tot het terugeisen van 13 miljoen euro illegale staatssteun aan Frucona, een bedrijf dat sterke drank produceerde.

In juni 2006 oordeelde de Europese Commissie dat het kwijtschelden van een belastingschuld van Frucona in strijd was met de EU-regels voor staatssteun. Kroes eiste dat de Slowaakse regering het geld alsnog zou terughalen.

Maar een lokale rechter in Slowakije stak daar een stokje voor en een beroep tegen dat besluit is nog niet behandeld. Omdat de maximale termijn van twee jaar om staatssteun terug te eisen al is verstreken, stapt Kroes nu naar de Europese rechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.