Home

Achtergrond 172 x bekeken

Kringloopwinkel draait goed

Kringlooporganisatie Het GOED heeft het vijftiende jaar van haar bestaan opgeluisterd met een heus record.

In 2007 waren er meer dan een miljoen klanten. Dat maakte de keten van kringloopwinkels vandaag bekend.

Het GOED heeft vorig jaar ruim 16 miljoen kilo huisraad en textiel ingezameld. Hiervan is 83 procent hergebruikt, grotendeels door verkoop in de winkels. Het overige is naar recyclingcentra gegaan. Het gaat hierbij om oud ijzer, oud papier en hout.

De totale winkelomzet inclusief franchisenemers was bijna 11 miljoen euro. De verkoop van textiel en meubilair droeg voor ongeveer de helft bij aan de omzet. Het GOED is een landelijke kringlooporganisatie waar zeventien kringloopbedrijven bij zijn aangesloten. In totaal werken er 588 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.